| Door:

Nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross onthuld

Mitsubishi presenteert de Eclipse Cross, een nieuwe SUV die tussen de ASX en Outlander in het aanbod komt. Wat heeft de nieuwkomer te bieden?

De Mitsubishi Eclipse Cross moet een wat meer dynamisch tussenmodel gaan vormen tussen de ASX en Outlander. Zo gebaseerd op het uiterlijk zal dat gaan lukken. De Eclipse Cross heeft van beide auto’s wat trekjes en voegt daar een coupéachtige daklijn aan toe.

Comfort achterin

De sportiviteit komt tot op zekere hoogte ook in het interieur terug, dat verder hoogwaardigheid moet uitstralen. Achterpassagiers zitten comfortabel dankzij ‘veel’ beenruimte en een verstelbare rugleuning. De achterbank is in een 60:40-verhouding neer te klappen voor meer bagageruimte. De bagageruimte is in normale toestand al ‘riant’, aldus Mitsubishi.

Nieuw infotainment

De nieuwe SUV heeft een nieuw infotainmentsysteem aan boord met de naam SDA. Dat staat voor Smartphone Link Display Audio. Het linken van de smartphone gaat voorlopig alleen nog via Apple CarPlay (voor de iPhone 5 en nieuwer). De benodigde app voor Android Auto is namelijk nog niet in ons land beschikbaar. Zodra dat wel het geval is kunnen ook Android-toestellen worden gekoppeld. Het SDA is ook te bedienen via een touchpad controller tussen de voorstoelen.

Motoren

Het motorenaanbod bestaat uit twee stuks, een op benzine en een dieselmotor. Het gaat om een 1.5-liter turbobenzinemotor en een 2.2-liter turbodieselmotor. Beide zijn nieuw en de laatste is zelfs speciaal voor de Eclipse Cross ontwikkeld. De benzinemotor is gekoppeld aan een CVT-automaat, die echter ook een handmatige achttrapsmodus heeft. De dieselmotor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Over de vermogens die de motoren levert is nog niets bekend, wel dat de aandrijving naar alle vier de wielen gaat. De meeste kracht gaat echter naar achteren.

Introductie in de herfst

Volgende maand zal de nieuwe SUV worden gepresenteerd op de Autosalon van Genève. Daarna komt de auto in de herfst van dit jaar op de Europese markt.

Lease de Mitsubishi ASX 5d

Mitsubishi ASX 5d
Mitsubishi ASX 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf
1.6 cleartec entry 86kW € 361,- € 138,- Bereken zelf
1.6 cleartec instyle 86kW € 434,- € 191,- Bereken zelf
1.6 cleartec connect pro+ 86kW prijs op aanvraag € 173,- Bereken zelf
1.6 cleartec life 86kW prijs op aanvraag € 155,- Bereken zelf

Tags