Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_32f3kjtdrbundp666imb1k2vk0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Land Rover presenteert nieuw Range Rover-lid: de Velar


| Door:

Land Rover presenteert nieuw Range Rover-lid: de Velar

De Range Rover-familie wordt uitgebreid met een nieuw lid: de Velar. De auto vormt het sportievere alternatief, geplaatst tussen de Evoque en de Sport. De Velar is per direct al te bestellen.

In het Design Museum in Londen heeft Land Rover het doek getrokken van de Range Rover Velar. De auto vormt een nieuw, vierde lid in de Range Rover-familie en is het sportievere alternatief. Hoewel het design in lijn ligt met de andere Range Rover-modellen, heeft de Velar duidelijk een eigen insteek. Het dak valt daarbij het meest op, met z’n sportievere lijn en achterste raamstijl die duidelijk afwijkt van de andere Range Rovers. De velgen zijn te bestellen in formaten tot maar liefst 22 inch.

Interieur

Het dashboard is verwant aan de bekende Range Rover-dashboards, maar bij de Velar heeft men het aantal knoppen tot een minimum willen beperken. De meeste functies zijn te bedienen via de twee 10-inch touchscreens. Verschillende bedieningsorganen komen bovendien pas tevoorschijn zodra je ze echt wilt gaan gebruiken. De bekleding bestaat niet uit conventioneel leer, maar uit ‘duurzaam materiaal’. De bagageruimte meet een nette 773 liter. Het maximale trekgewicht bedraagt 2.500 kg.

Nieuw infotainmentsysteem

In de Range Rover Velar debuteert een nieuw infotainmentsysteem: Touch Pro Duo. Bijzonder is dat het een ‘lerend’ systeem is, dat gebruiksvoorkeuren onthoudt en op basis daarvan ook zelf suggesties geeft. Het systeem zou op die manier als een persoonlijke assistent moeten functioneren.

Motoren

Het dieselaanbod begint bij de 2.0-liter Ingenium-dieselmotor, die leverbaar is met 180 en 250 pk. Daarboven staat nog de 3.0 V6. De Ingenium-benzinemotor is er bij introductie alleen met 250 pk, maar een 300 pk sterke variant volgt. De topmotorisering is de 3.0 V6-benzinemotor met 380 pk. Dat is uiteraard de snelste uitvoering, die in 5,7 seconden de 100 km/h bereikt en een begrensde topsnelheid heeft van 250 km/h. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving.

Veiligheidssystemen

Aan veiligheids- en rijhulpsystemen zijn onder andere een autonoom (nood)remsysteem met voetgangersherkenning, detectie voor verkeer achter de auto, cruise control met fileassistent en een vermoeidheidsassistent aanwezig. Verder zijn er meerdere systemen die een helpende hand bieden in moeilijk terrein.

First Edition

De Range Rover Velar is per direct al te bestellen. De prijzen beginnen bij 73.800 euro. Alleen tijdens het eerste modeljaar zal de Velar leverbaar zijn als flink aangeklede First Edition. Die is leverbaar met een van de twee 3.0 V6-motoren onder de kap. In de zomer zullen de eerste exemplaren van de Velar worden afgeleverd.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_32f3kjtdrbundp666imb1k2vk0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0