| Door:

Volkswagen presenteert de Arteon

Volkswagen heeft de Arteon gepresenteerd. De auto zal boven de Passat in het aanbod komen en vormt daarmee (in Europa) het nieuwe vlaggenschip voor het merk.

De Volkswagen Arteon is de opvolger van de CC en zal boven de Passat in het aanbod komen. Volkswagen noemt de auto zelf een ‘gran turismo’, die dankzij een lengte van zo’n 4,8 meter en een wielbasis van zo’n 2,8 meter ‘zeer veel beenruimte’ achterin biedt. De bagageruimte meet 563 liter, maar met de achterbank neergeklapt wordt dat vergroot naar 1.557 liter.

Uitrusting

De specifieke uitrusting wordt nog niet gegeven, maar aanwezig zijn onder meer het Active Info Display, een head-up display en het Discover Pro-infotainmentsysteem met 9.2-inch scherm en gebarenbediening. Het ruime aanbod aan rijassistentiesystemen bevat onder meer een adaptieve cruise control die zelf de snelheid aanpast aan de routeinformatie, nieuwe dynamische bochtverlichting en Emergency Assist. Dat laatste stuur de auto bij een noodgeval – indien mogelijk – naar de meest rechter rijstrook.

De optielijst kent drie uitrustingsniveaus, namelijk het ‘basismodel’, de Elegance en de R-Line. De velgformaten lopen op tot 20 inch.

Motoren

Het aanbod aan benzinemotoren loopt van de 150 pk sterke TSI tot de 280 pk sterke variant daarvan. De instapmotor is volledig nieuw. De 1.5 TSI Evo is voorzien van cilinderuitschakeling. De dieselrijder kan kiezen uit verschillende TDI-motoren, met vermogens van 150 tot 240 pk. Een DSG-automaat is leverbaar voor alle motoren. Bij de sterkste motorenversies zijn de DSG-automaat en 4Motion-vierwielaandrijving standaard. De aandrijving gaat bij de andere versies alleen naar de voorwielen.

Introductie

Medio 2017 kunnen we de Arteon al bij de dealer vinden. Tegen die tijd volgen de Nederlandse prijzen en precieze specificaties.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0