Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_k9o6bv8bf30ontcr0ss3u4oia5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Volkswagen onthult elektrische I.D. Crozz


| Door:

Volkswagen onthult elektrische I.D. Crozz

Volkswagen heeft op de Shanghai Motor Show de volledig elektrische I.D. Crozz onthuld. De derde conceptcar in de I.D.-reeks is een coupé-SUV.

Volkswagen heeft de vorige week aangekondigde I.D. Crozz nu onthuld op de Shanghai Motor Show. Het is het derde model in de reeks van volledig elektrische I.D.-conceptcars. Na een hatchback en een personenbusje, is het nu dus de beurt aan een vierdeurs coupé-SUV.

500 kilometer actieradius

In de I.D. Crozz leveren de elektromotoren een gecombineerd vermogen van 306 pk, goed voor een topsnelheid van 180 km/h. De officiële actieradius ligt op 500 kilometer, gemeten volgens de NEDC-cyclus. In een half uur is de onder de wagenvloer gemonteerde batterij weer voor 80% volgeladen met een 150 kW-laadstation.

Luchtzuiveringssysteem

Een lange wielbasis zorgt voor veel interieurruimte in de I.D. Crozz. Dankzij het nieuwe CleanAir-systeem wordt die ruimte gevuld met extra schone lucht. Naast de temperatuur kan ook de luchtvochtigheid naar wens worden ingesteld, waarbij ook al enkele voorgeprogrammeerde klimaten aanwezig zijn. Het Himalaya-klimaat bijvoorbeeld.

Dynamische LED-verlichting

Zowel van binnen als van buiten is de I.D. Crozz voorzien van dynamische LED-verlichting. Aan de buitenkant zorgen interactieve LED-verlichting voor communicatie met medeweggebruikers, bijvoorbeeld wanneer het autonome I.D. Pilot-systeem is ingeschakeld. Ook begroet de auto zo zijn bestuurder als die aan komt lopen. In het dak is een 'lichtgordijn' van dynamische LED's aanwezig, dat door middel van handgebaren kan worden geopend of gesloten.

Introductie

De productieversie van de I.D. Crozz zal in 2020 op de markt komen. De autonome I.D. Pilot zal in 2025 leverbaar worden, ook voor de andere Volkswagen-modellen die tegen die tijd geleverd worden.

Lease de Volkswagen Tiguan 5d

Volkswagen Tiguan 5d
Volkswagen Tiguan 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_k9o6bv8bf30ontcr0ss3u4oia5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0