| Door:

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI: de ‘Tiguan GTI’

Met de komst van de 2.0 TSI-motor in de Tiguan is de auto leverbaar met dezelfde motor als de Golf GTI. In hoeverre merk je daar iets van? LeaseAutoVandaag ging met de auto op pad om dat uit te zoeken.

Ergonomie/Ruimte

Al snel blijkt voor zowel het veercomfort als de stoelen hetzelfde op te gaan: stevig, maar toch comfortabel. Op deze manier bieden de stoelen ook tijdens een lange rit een comfortabele zit, terwijl ze goede steun bieden als men in een sportieve bui is. Het optionele zonnedak in de testauto slokt enige hoofdruimte op, maar desondanks biedt de achterbank voldoende plaats voor twee volwassenen. In de breedte en voor de benen is ruimte zat. Achterin vindt men een prettige en comfortabele zithouding, hier houden mensen met een normaal postuur het wel even uit. De achterpassagiers beschikken verder over een eigen aircobediening.

Het interieur wordt bij de geteste Highline standaard voorzien van mooie LED-lichteffecten, ook in de rand van het zonnedak. Verder bouwt Volkswagen het interieur op uit mooie materialen, met een goede kwaliteit van afwerking. Opvallend: er zit nog een ‘ouderwetse’ CD-wisselaar in het handschoenenkastje. Met de in lengte verschuifbare achterbank in de voorste stand meet de bagageruimte 615 liter. Wordt de achterbank neergeklapt, dan kan er voor 1.655 liter aan spullen mee.

Rijeigenschappen

De combinatie van sportiviteit en comfort komt terug in het rijgedrag. De vering is relatief stug, maar desondanks blijft de Tiguan een comfortabele auto. Korte oneffenheden zijn vaak voelbaar, maar langere worden mooi weggewerkt. Bandengeruis dringt nauwelijks het interieur binnen, maar de wind is daarentegen opvallend aanwezig. Het mooie geluid van het Dynaudio-systeem blijft echter altijd goed te horen. De 2.0 TSI biedt onder alle omstandigheden genoeg kracht en de zeventrapsautomaat schakelt vlot naar de juiste verzetten. De motor blijft op de achtergrond en laat zelfs bij (stevig) optrekken relatief weinig van zich horen.

Uitvoeringen

Als 2.0 TSI is de Tiguan alleen leverbaar als Highline. Daarmee is de auto standaard uitgerust met onder andere 18-inch wielen, chromen dakreling, LED-koplampen, donkerrode LED-achterlichten, het Active Info Display, parkeersensoren voor en achter en het Composition Media-multimediasysteem. De Tiguan 2.0 TSI is leverbaar vanaf 52.090 euro. Voor de dieselrijder biedt Volkswagen de 2.0 TDI met 240 pk en vergelijkbare prestaties. Dat model staat vanaf 57.550 euro in de prijslijst.

De testauto is volgehangen met prijsopdrijvende pakketten: R-Line, Advance en Executive. Losse opties als Discover Pro-multimediasysteem, digitale radio, Dynaudio-geluidssysteem, head-up display en een hele rits aan veiligheids- en rijhulpsystemen worden toegevoegd en brengen de prijs van de testauto op 67.858 euro.

Gelukkig dat de basis Tiguan al leverbaar is vanaf 30.850 euro. Die heeft onder de motorkap een 1.4 TSI. Het instapmodel kent het Trendline-uitrustingsniveau, met standaard 17-inch wielen, automatische airco, automatisch dimmende binnenspiegel, cruise control, het Composition Touch-multimediasysteem, rijstrookassistent en autonoom noodremsysteem.

Lease

Voor de zakelijke rijder biedt Volkswagen de Tiguan aan als Business en Business R, leverbaar vanaf 33.750 euro. De leaseprijzen starten bij 411 euro per maand. Stel de Tiguan naar wens samen in de leasevergelijker en vergelijk alle tarieven.

Conclusie

Met de 2.0 TSI biedt de Tiguan een mix tussen sportiviteit en comfort, waarbij de bestuurder zelf kan kiezen welke kant overheerst. Op deze manier is de Tiguan 2.0 TSI geschikt voor zowel comfortabel woon-werkverkeer doordeweeks, als plezierige stuurmansritten in het weekend. Maar met deze motor en wat extra uitrusting komt het model flink in het vaarwater van aanzienlijke grotere modellen.

Lease de Volkswagen Tiguan 5d

Volkswagen Tiguan 5d
Volkswagen Tiguan 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0