Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_6a571k2dsnpv9hjdiflvqir236, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Rijtest 2017 Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain


| Door:

Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain: stijlvol off-road

Met de komst van de huidige generatie Mercedes-Benz E-Klasse krijgt het model er ook een nieuwe uitvoering bij: de All-Terrain. Hoe deze Estate met off-roadaankleding bevalt zocht LeaseAutoVandaag uit tijdens een rijtest.

Afgezien van enkele aankledingsdetails, zoals All-Terrain-vloermatten, verschilt het interieur niet ten opzichte van andere E-Klasse-modellen. Dat betekent dat de voorstoelen uitgebreid elektrisch te verstellen zijn tot de ideale zithouding is gevonden. Ook achterin is genoeg been- en hoofdruimte voor de passagiers. Comfort staat duidelijk voorop.

Extra rijhoogte

Aan het bestaande aanbod van rijmodi wordt op de All-Terrain een nieuwe, gelijknamige rijmodus toegevoegd. Bij dagelijks gebruik op goede Nederlandse asfaltwegen biedt deze modus geen duidelijk verschil met de andere rijmodi, maar op slechte of onverharde wegen bieden de extra rijhoogte (tot 15,6 cm in totaal) en bodembescherming zeker voordelen. Tijdens het rijden staat comfort hoog in het vaandel. De grote wielen veroorzaken enig bandgeruis, maar de motor laat zich alleen horen bij het optrekken.

Diesel

De prijzen van de Mercedes-Benz E-Klasse beginnen bij 54.222 euro. Voor de Estate komt daar een bedrag van 4.258 euro bij. De All-Terrain staat vanaf 76.314 euro in de prijslijst en heeft dan de 194 pk sterke 2.0-liter dieselmotor aan boord. Dit is op dit moment de enige leverbare krachtbron, maar deze zomer wordt hier nog de 258 pk sterke zescilinder diesel aan toegevoegd.

Uitrusting

De E-Klasse All-Terrain wordt afgezien van de stoere off-roadaankleding standaard uitgerust met onder meer 19-inch lichtmetalen tienspaaks wielen, LED-koplampen, keyless start, Air Body Control, lederlook-bekleding, sportstoelen, AMG-sportpedalen, sfeerverlichting met maar liefst 64 kleuren en het Remote Online-voertuigvolgsysteem. Ook alle veiligheidssystemen die je bij de E-Klasse mag verwachten zijn aanwezig.

Lease

De E-Klasse All-Terrain is niet leverbaar als zakelijke Business Solution. De leaseprijzen voor de E-Klasse sedan en Estate beginnen bij respectievelijk 638 en 673 euro per maand. De E-Klasse All-Terrain is te leasen vanaf 962 euro per maand. In de leasevergelijker is de auto volledig naar wens samen te stellen, waarna u offertes op maat ontvangt.

Concurrentie

Als All-Terrain heeft de E-Klasse alleen concurrentie van de Volvo V90 Cross Country en de Audi A6 Allroad. ‘Het origineel’, de Volvo Cross Country-modellen, doen het verreweg het beste in de verkopen in vergelijking met de Allroad-types van Audi. Van de nieuwkomer van Mercedes bestaan er nog geen cijfers voor een goed vergelijk. Kijkend naar de off-roadeigenschappen, dan biedt de V90 CC de grootste grondspeling. Aan de andere kant bieden de Zweden slechts optioneel vierwielaandrijving, waar die bij Audi en Mercedes standaard is. Hetzelfde geldt voor luchtvering en rijmodiselectie. Wel is de Volvo het voordeligst. De Audi heeft de hoogste vanafprijs en de Mercedes zit daar net onder.

Conclusie

Met de All-Terrain is de E-Klasse een stoere variant rijker. In de praktijk zal men weinig van de off-roadkwaliteiten gebruik maken, maar het robuuste voorkomen weet zeker de nodige kopers te trekken. De Mercedes concurreert sterk met de genoemde Audi Allroad en scoort dan vooral op prijs.

Lease de Mercedes-Benz E-estate 5d

Mercedes-Benz E-estate 5d
Mercedes-Benz E-estate 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_6a571k2dsnpv9hjdiflvqir236, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0