| Door:

Eerste Tesla Model 3 via Twitter van Elon Musk

Het eerste exemplaar van de compacte Tesla Model 3 is in Califonië inmiddels van de band gerold. Foto's verschenen op het Twitter-profiel van Elon Musk en ook een video is in omloop.

Velen geloofden niet dat Tesla voor eind dit jaar de eerste Model 3 zou kunnen produceren. Elon Musk doet het gewoon en levert zelfs op 28 juli de eerste 30 exemplaren aan klanten af.

Volgend jaar

Tesla bereidt de serieproductie voortvarend voor. In december moeten er in één maand al 20.000 stuks gebouwd worden. Dat is ook wel nodig om de 370.000 orders te kunnen gaan uitleveren. Tesla roept nog steeds dat de eerste exemplaren in de tweede helft van volgend jaar naar Europa komen.

De niewe Tesla Model 3 zou ongeveer vanaf 35.000 euro leverbaar worden. De klant krijgt veel minder keuzemogelijkheden dan bij de Model S, terwijl bijvoorbeeld het interieur eenvoudiger van opzet is met een kleiner beeldscherm op de middenconsole.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0