Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_kqqgbj968ppmh32ooed73nipr7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Nieuwe Mercedes X-Klasse pick-up


| Door:

Nieuwe wegen voor Mercedes met X-Klasse pick-up

Nog niet eerder was Mercedes present in het pick-upsegment. Maar met een groeiende vraag naar dit soort voertuigen op de wereldmarkt blijft het merk niet achter en lanceert de X-Klasse.

De concernverbintenis met Renault-Nissan zorgde ervoor dat Mercedes op de vertrouwde basis van de Nissan X-Trail kon beginnen. Maar aan de buitenkant valt dat nauwelijks op, terwijl ook het interieur specifiek is.

Drie varianten

Mercedes gaat de X-Klasse leveren in drie uitrustingsvarianten, met vier- en zesclinder motoren, alleen achterwielaandrijving of aandrijving op alle wielen en een zesbak of een zeventrapsautomaat. Daarnaast ontwikkelde Mercedes een uitgebreid accessoireprogramma.

Motoren

Motorisch komt de overeenkomst met de Nissan X-Trail en ook de Renault Alaskan naar voren. Onder de hoge neus huist de Franse 2.3-liter diesel met 163 pk of een versie met twee turbo's die 190 pk voortbrengt. Halverwege volgend jaar komt er nog een 258 pk leverende V6 diesel.

Barcelona

Voor de productie draagt de Renault-Nissan-alliantie volledig zorg. Nissan bouwt het model in zijn fabriek in Barcelona, terwijl volgend jaar de productie bij Renault in het Argentijnse Cordoba van start gaat.

Europa

In november komt de auto beschikbaar op de Europese markt, begin volgend jaar komen daar Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland bij, terwijl begin 2019 Argentinië en Brazilië op de rol staan. De vanafprijs voor Nederland bedraagt 38.480 euro exclusief BTW en BPM.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_kqqgbj968ppmh32ooed73nipr7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0