Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_2kucs6lumh6o4bs3onu2nu17u0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/55a3027bdc176b82f3f7840a6d2bf556257c2112): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Eerste dertig Tesla Model 3 afgeleverd


| Door:

Grootse aflevering eerste dertig Tesla's Model 3

Op het terrein van de Tesla-fabriek hield oprichter Elon Musk op geheel eigen wijze een ceremonie voor de overhandiging van de eerste dertig klantenauto's van de nieuwe Model 3.

Er komen van de Model 3 twee varianten, een standaardmodel en variant met grotere actieradius (long range). Dit tweetal gaat in de Verenigde Staten respectievelijk 35.000 en 44.000 dollar kosten. De instapversie haalt een afstand van 350 kilometer, een acceleratie naar 96 km/h in 5,6 seconden en een topsnelheid van 208 km/h. De tweede variant komt aan zo'n 500 kilometer, sprint in 5,1 seconden naar de 96 km/h en haalt een top van 225km/h.

Vergelijk

Alles in de Model 3 is gericht op lichtgewicht en betaalbaarheid. Musk vergelijkt de veiligheid van de Model 3 met een Volvo S60 en laat aan de hand van vergelijkende videobeelden zien dat de Model 3 bij een zijdelingse aanrijding veel minder vervormd.

18.000

Musk belooft voor eind 2018 drie maal zoveel superchargers dan nu. Dat geldt voor Noord-Amerika en Europa en ook andere delen van de wereld. Het totale aantal zal toenemen tot 18.000 stuks wereldwijd.

Medewerkers

Ten overstaan van zijn medewerkers legt Musk uit dat over ieder onderdeel is nagedacht. Het interieur beschikt over een zeer back tot basic ontwerp. Alle hardware is in de auto aanwezig voor autonoom rijden met tal van camera's, radar en computers. De achterruit loopt ver in het dak door en geeft daardoor een maximale hoofdruimte en licht.

Productiehel

Een van de grote uitdagingen is hoe een groot aantal auto's te bouwen. Musk heeft het naar zijn medewerkers over een productiehel, die een flinke tijd zal aanhouden. Per jaar moet de fabriek uiteindelijk een half miljoen exemplaren van Model 3 maken en daarnaast 100.000 exemplaren van de Model X en S. Daarnaast heeft Tesla de grootste batterijfabriek van de wereld gebouwd.

Applaus

Vervolgens werden de spots gericht op de eerste 30 productievoertuigen die klaar stonden voor aflevering. Onder luidt applaus van de medewerkers liepen vervolgens de eigenaren naar hun nieuwe auto. Tot slot bedankte Musk de kopers van een Model S en X omdat zij de ontwikkeling van de nieuwe Model 3 mogelijk hebben gemaakt.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_2kucs6lumh6o4bs3onu2nu17u0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0