| Door:

Zevenzitter BMW 2 Serie Gran Tourer opent de deuren

Het is misschien even wennen, maar de 2 Serie Gran Tourer is de nieuwste ruimte-auto van BMW in de familie. Deze aanwinst is standaard een zevenzitter en wordt ook leverbaar met vierwielaandrijving. De dieselvariant heeft 20% bijtelling.

Met 22 centimeter meer lengte is de 2 Serie Gran Tourer duidelijk de grote broer van de Active Tourer. Beiden zijn bedoeld om het ruimtebehoevende gezin aan te spreken, waarbij de Gran Tourer excelleert met standaard derde zitrij. Wanneer een volksverhuizing op stapel staat, voldoet de bagageruimte met maximaal 1820 liter inhoud. In de opstelling met vijf zitplaatsen heeft de Gran Tourer 500 tot 620 liter laadcapaciteit, afhankelijk van hoe de verstelbare achterbank is gepositioneerd. Wie met zeven personen op stap gaat heeft 145 liter over.

De 2 Serie Gran Tourer maakt gebruik van dezelfde motoren als de Active Tourer, met uitzondering van de 214d. De 216d (116 pk) is al dan niet met automaat zuinig genoeg om in aanmerking te komen voor 20% bijtelling. Het palet loopt via de 220d xDrive (vierwielaandrijving) op naar de 225i Gran Tourer met 192 pk.

 

Uitrusting

Standaard is elke 2 Serie Gran Tourer uitgerust met Bluetooth en streaming audio, Driving Experience Control met ECO Pro modus, elektrische parkeerrem, een middenarmsteun, een regensensor, automatisch groot licht en Collision Warning met City Braking.Naast de standaarduitvoering levert BMW de auto als ‘Essential’ met dual zone automatische airconditioning, Park Distance Control achter, Cruise Control met Braking-functie en een multifunctioneel stuurwiel.

Model Sport heeft sportstoelen en lichtmetalen velgen, terwijl Model Luxury op de chique toer gaat met chromen accenten, elegante lichtmetalen wielen, lederen bekleding, stoelverwarming en houtafwerking in het interieur. Model M Sport is de sportiefste variant dankzij het M Aerodynamics-pakket, BMW M Sport interieur, M-stuurwiel met lederen bekleding en M Sport-stoelen.

Introductie

Prijzen zijn nog niet bekend, maar liggen waarschijnlijk een paar duizend euro hoger dan de prijs van de Active Tourer, die net onder 30 mille begint. Vanaf 6 juni staat de BMW 2 Serie Gran Tourer in de showroom.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0