Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_u0t64aummvn7ehntsrjir1ns47, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
CNG-installatie voor Audi A4 en A5 g-tron


| Door:

Audi A4 en A5 voortaan ook op aardgas

Aardgas heeft een gunstig gevolg voor de CO2-uitstoot en dus in Nederland ook op de aanschafprijs. De installatie vergt bij de nieuwe Audi A4 als A5 nauwelijks een meerprijs.

Aardgas is een brandstof die minder belastend is voor het milieu. Audi wekt in Duitsland zelf deze brandstof op uit duurzame bronnen, zodat de voetafdruk van de g-tron modellen nog minder is. In Nederland telt de af-fabriek gemonteerde gasinstallatie mee voor de BPM en dat zorgt voor een gunstige aanschafprijs.

S-tronic

De Audi A4 g-tron is er alleen als Avant en heeft een 170 pk sterke 2 liter TFSI motor die een fors koppel levert van 270 Nm. Met S-tronic automaat verbruikt deze auto 3,8 kilogram aardgas per 100 kilometer en dat komt neer op een CO2-uitstoot van 102 g/km. In de benzinemodus stoot de A4 Avant 126 g/km uit.

Handgeschakeld

De Audi A5 g-tron S-tronic verbruikt 3,9 kilo en stoot 106 g/km aan CO2 uit. Overigens zijn dit de meest gunstige voorbeelden, beide auto's zijn er ook met een handgeschakelde zesbak. De A5 Sportback g-tron met deze zesbak sprint in 8,5 seconden naar de 100 km/h en heeft een topsnelheid van 226 km/h.

Bagagevolume

De gastanks zijn gemaakt van glasvezel versterkt kunststof en bevinden zich onder de bodem van de auto aan de achterkant. De installatie heeft geen invloed op het bagagevolume dat varieert van 390 liter in de A5 tot 415 liter in de A4 Avant.

November

Vanaf november worden de nieuwe Audi g-tron modellen uitgeleverd. De prijslijst van de A4 begint bij 43.975 euro en van de A5 Sportback bij 45.695 euro. Dat betekent dat er nauwelijks sprake is van een meerprijs.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0