| Door:

Future-Type is Jaguar's kijk op 2040

Future-Type heet de nieuwste concept van Jaguar. Met dit model kijkt het merk meer dan twintig jaar vooruit. Wat gaat de toekomst ons brengen?

Zou Jaguar willen inhaken op de plannen van de Britse regering om vanaf 2040 de verkoop van auto's met verbrandingsmotoren te verbieden? Natuurlijk rijdt de Jaguar Future-Type volledig elektrisch en autonoom.

Spraakherkenning

Jaguar verkent de mogelijkheden van Sayer. Dat is een slim, uitneembaar stuurwiel dat is voorzien van online connectiviteit en spraakherkenning. Dit sluit aan bij mobiliteit op afroep en auto delen. Volgens deze visie bezit men straks alleen een stuurwiel.

Zelf rijden

Jaguar maakt doorgaans spannende rijdersauto's en die mogelijkheid blijft het merk bieden. Naast volledig autonoom rijden biedt de Future-Type ook rij-assistentie voor wie de sensatie van zelf rijden wil blijven ervaren.

School

De auto heeft een 2+1 opstelling en kent de mogelijkheid van het zogenaamde social seating waarbij inzittenden tegenover elkaar zitten. De kinderen naar school brengen wordt zo een sociaal gebeuren. Uiteraard praat de Future-Type met andere voertuigen.

Tags