| Door:

Peugeot 208 opgefrist

Peugeot heeft de 208 licht bijgepunt. Naast interieurwijzigingen en een nieuwe kleur komt hij nu ook als GT en krijgt hij een tweede uitvoering met 14% bijtelling.

75 én 100 pk

Peugeot kondigde eind vorig jaar al de BlueHDI 100 aan met een uitstoot van 79 gram CO2 per kilometer. Ruim binnen de grenzen van 14% zakelijke bijtelling. Daar komt vanaf juni, als de vernieuwde 208 op de markt komt, nog een versie bij met 75 pk. Hij houdt dezelfde uitstoot, maar moet wel iets voordeliger worden.

 

Meer mogelijkheden

De vernieuwde 208 krijgt een nieuwe voorbumper, andere koplampen en een bredere grille. Ook zijn er nieuwe wielen, wordt hij leverbaar in een nieuwe kleur oranje en zijn de achterlichten veranderd. In het interieur zijn er ook een paar kleine wijzigingen. Zo is hij voortaan leverbaar met een head-up display, maar ook met Active City Brake (automatisch remmen in noodsituaties onder de 30 km/h) en een achteruitrijcamera. Daarnaast wordt het 7 inch scherm voor navigatie ook beschikbaar vor MirrorScreen. Daarmee kun je smartphones met Mirrorlink or CarPlay ondersteuning koppelen aan je navigatiescherm en zo de apps van de smartphone in de auto gebruiken.

GT

Na de 308, 508 en RCZ komt de 208 nu ook als GT Line. Hij is leverbaar met drie of vijf deuren en twee verschillende motoren. De 1,2 liter PureTech met 110 pk (103 g/km en 20% bijtelling) en de 1,6 liter BlueHDI dieselmotor (79 g/km en 14% bijtelling). Hij is gebaseerd op het meest luxe uitrustingsniveau, maar heeft daarnaast nog 17 inch lichtmetalen wielen, sportstoelen, aluminium pedalen, een chromen lijst om de zijruiten, grille en mistlampen, een andere grille, zwarte spiegelkappen, de letters Peugeot voor- en achterop in het rood en allerlei rode details in het interieur.

De vernieuwde Peugeot 208 komt in juli op de markt. Prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Tags