| Door:

Volvo lanceert met XC40 derde SUV

Het is de voorbode van een compleet nieuwe 40-reeks, de Volvo XC40. De derde SUV of crossover waarmee het programma van het Zweedse merk op dit vlak compleet is.

De nieuwe XC40 staat op het nieuwe Compact Modular Architecture (CMA) platform waarvan het model de primeur wordt gegund. Deze bodemgroep is onder meer afgestemd op een volledig elektrisch aangedreven variant.

Voorzieningen

Veel klanten vragen tegenwoordig in alle segmenten om een SUV en daarom is de XC40 voor Volvo zo'n belangrijke uitbreiding van het programma. Waar het gaat om veiligheid, connectiviteit en infotainment biedt de nieuwe XC40 dezelfde voorzieningen als de XC60 en XC90.

Veiligheid

De hele rimram van elektronische rijsystemen zoals Pilot Assist, City Safety, Run-off Road Protection & Mitigation, Cross Traffic Alert met Brake Support, Rear Collision Warning, Lane Keeping Aid en 360 graden camera zijn present of leverbaar. Ze moeten ervoor gaan zorgen dat op korte termijn niemand in het verkeer meer mag overlijden in een Volvo.

Aandrijving

De 2 liter viercilinder D4 diesel en T5 benzine zijn vanaf de lancering meteen beschikbaar. Volvo kondigt nu al de komst aan van een volledig elektrische XC40 en een nieuwe driecilinder benzinemotor. Voor de productie is gekozen voor het Belgische Gent, waar eind september de eerste exemplaren van de band rollen.

Concierge

Ook Volvo weet dat het merk in de nabije toekomst meer moet gaan bieden dan een auto alleen. De nieuw XC40 is het eerste model dat wordt aangeboden door Care by Volvo. Volvo rijden voor een vast maandelijks bedrag voor alles wat met de auto te maken heeft aangevuld met een aantal extra diensten. Denk aan conciërgediensten als tanken, schoonmaken en haal- en brengservice in de auto van in webshops bestelde spullen.

Meerdere gebruikers

Tot slot kan de XC40 door meerdere mensen worden gebruikt via Volvo On Call, een digitale sleuteltechnologie. Hierdoor kunnen meer gebruikers met dezelfde auto rijden, zonder sleutels te hoeven uitwisselen.

Tags