| Door:

Hyundai Kona vanaf 21.995 euro

Medio november verschijnt de eerste compacte SUV van Hyundai in de showroom. Van den nieuwe Kona maakt het merk nu de prijzen en specificaties bekend.

Een nieuw platform vormt de basis van de Hyundai Kona. Een kleurrijk model als naar de mogelijkheden van lak en contrasten wordt gekeken. Zo kan naast de tien normale laktinten het dak in twee contrastkleuren worden uitgevoerd.

Motoren

De instapversie van de Hyundai Kona gaat 21.995 euro kosten. De auto heeft dat een 1 liter driecilinder turbomotor met een vermogen van 120 pk. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor een 1,6 liter turbo (4 cilinder) die maar liefst 177 pk voortbrengt.

Personalisatie

Andere technische mogelijkheden zijn zowel voor- als vierwielaandrijving en een 7-traps automaat met dubbele koppeling. Het interieur kent tal van vrolijke personalisatiemogelijkheden alsmede een head-up display, een keuze uit drie infotainmentsystemen en een high end audioinstallatie.

Elektronisch

De basisversie staat op 205/60R16 banden, heeft airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, elektrische raambediening rondom, cruisecontrol, middenarmleuning, LED-dagrijverlichting en -achterlichten alsmede een radio met zes luidsprekers. Op elektronisch vlak voegt Hyundai daar nog Lane Keeping Assist, Driver Attention, Hill Assist Control en Downhill Brake Control aan toe.

Premium

De uitrustingsvarianten Comfort, Fashion en Premium kosten respectievelijk 23.495 euro, 26.495 euro en 29.995 euro. De 1,6 liter is er alleen als Fashion en Premium standaard met een automaat voor 34.995 en 38.495 euro.

Tags