| Door:

Toyota geeft nieuwe Land Cruiser prijskaartje

De nieuwe Toyota Land Cruiser zag op de afgelopen IAA het levenslicht. Met het bekend maken van het totale leveringsprogramma inclusief prijzen is de krachtpatser er nu helemaal klaar voor.

Een bijzondere eigenschap van de Toyota Land Cruiser is dat het merk als een van de weinige vasthoudt aan een stijf ladderchassis. In de personenuitvoering op geel kenteken gaat de Comfort-versie 69.575 euro kosten. De 3-deurs Land Cruiser is dan voorzien van de 4 cilinder 2,8 liter diesel gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak in de Comfort-uitvoering. Dezelfde auto op grijs kenteken start bij 31.895 euro exclusief BTW en BPM.

Wereldwijd

Grote voordelen van de bouwwijze zijn de forse bodemvrijheid en de flinke veerwegen. Daardoor is geen ondergrond de auto te gek. Wereldwijd is de Land Cruiser te vinden bij reddingsoperaties in onherbergzame gebieden, maar ook op moeilijk bereikbare plekken voor politie, brandweer en ziekenhuizen.

Automaat

Uiteraard levert Toyota van de nieuwe Land Cruiser een verlengde uitvoering met plaats voor maximaal 7 personen. Die begint als vijfzitter bij 73.575 euro. De Comfort-uitvoering kan tegen meerprijs met een automaat worden geleverd, terwijl die versnellingsbak op alle andere varianten standaard is. Bij de driedeurs kan de klant kiezen voor de Challenger (77.100 euro) en Professional (85.965 euro) uitrustingsvarianten.

Grijs kenteken

Wie gaat voor de lange versie, die kan nog een stap verder gaan naar de zeer luxueuze Executive die 100.175 euro moet opbrengen. Om even duidelijkheid te geven, in dit bedrag zit bijna 48.000 euro BTW en BPM! Dezelfde auto op grijs kenteken kost namelijk 54.995 euro excl. BTW en BPM. De zevenzitter heeft geen vaste meerprijs en varieert van 83.760 euro voor de Challenger tot 103.775 euro voor de Executive.

Tags