Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/8bf81056bd4993c51cdee8e2ae08f638c6d5d53c): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Mazda-nieuws op Tokyo Motorshow


| Door:

Mazda gelooft in verbrandingsmotor

Dat Mazda de verbrandingsmotor doorontwikkeld blijkt uit een concept de over twee weken wordt onthuld op de Tokyo Motor Show.

Er komen twee conceptvoertuigen uit het ontwikkelingscentrum mee naar de tentoonstellingshal. De eerste is een concept van een compacte hatchback waarin zowel de techniek als het ontwerp van de volgende generatie Mazda's te ontdekken valt.

Nieuwe benzinemotor

De eyecatcher is gemaakt volgens de Skyactiv architectuur en krijgt als eerste een volledig nieuwe benzinemotor die gebruik maakt van compressieontsteking. Mazda gaf al eerder aan nog volledig te geloven in het ontwikkelingspotentieel van de verbrandingsmotor.

Tweede concept

De tweede concept is een designvisie van de vormen en features die de volgende Mazda's gaan krijgen. Het is een wat verder doorgevoerde vertaling van het Kodo design dat we van het merk kennen sinds de lancering van de eerste CX-5 in 2012.

Diesel

De nieuwe Mazda CX-8, een zevenzitter, gaat als crossover SUV in december dit jaar in Japan in de verkoop. Dit met wordt uitgerust met een opgewaardeerde 2,2 liter diesel uit de Skyactiv-familie.

Tags