| Door:

Skoda geeft prijs Karoq vrij

Met de nieuwe Karoq verstevigt Skoda haar positie onder de middenklasse SUV's. Skoda heeft inmiddels een prijskaartje gehangen aan het instapmodel.

De nieuwe Skoda Karoq gaat minimaal 28.990 euro kosten. Deze SUV die onder de Kodiaq in het programma komt. Prijstechnisch is dat op dit moment niet te merken. De Kodiaq begint op dit moment op hetzelfde niveau en biedt dan een 1,4 liter TSI-motor, daar waar de Karoq het met een 1 liter driecilinder moet doen. De prijzen van de Kodiaq gaan tegelijk met het uitleveren van de eerste exmplaren van de Karoq begin januari omhoog.

Verschuifbaar

Klein is de 4,38 meter lange Karoq beslist niet. De auto biedt een bagagevolume van 479 tot 588 liter afhankelijk van de stand van de optioneel verschuifbare achterbank. Het maximale volume bedraagt 1.810 liter.

DSG en 4WD

De 1 liter instapmotor levert 115 pk aan de voorwielen. Naast een handbak is er ook een DSG verkrijgbaar. De tweede en krachtigste benzinemotor is de 1.5 TSI met actieve cilinderuitschakeling. Die komt aan 150 pk en kan alleen met zesbak worden geleverd. Het dieselaanbod bestaat uit de 1.6 en 2.0 TDI van 115 tot 150 pk. Vierwielaandrijving en een DSG-bak behoren automatisch tot de 2.0 TDI.

Tags