| Door:

Eerste Polestar in 2019 verkrijgbaar

Het nieuwe merk van Volvo en Geely is Polestar dat zich op elektrische voortbeweging gaat richten. Vanaf 2019 is deze Polestar 1 op abonnementenbasis te rijden.

Polestar is natuurlijk vooral bekend vanwege het succesvol tunen van Volvo-modellen, maar de toekomst zal veel breder zijn. Het wordt binnen Geely als een zelfstandig merk neergezet en zal drie verschillende modellen gaan voeren die in China geproduceerd worden.

Volvo

Deze Polestar 1 zal in productieversie vanaf medio 2019 verkrijgbaar zijn met een gecombineerd vermogen van 600 pk. Vanwege de sterke verbintenis met Volvo kan Polestar als nieuw merk zich snel ontwikkelen.

Actieradius

Deze Polestar 1 is een tweedeurs 2+2 Grand Tourer met een krachtige aandrijflijn. Qua uitstraling een coupéversie van de Volvo S90. Een plug-in hybride, want naast de krachtige elektromotor beschikt de Polestar ook over een verbrandingsmotor. Beide leveren samen een vermogen van 600 pk en een koppel van 1.000 Nm. De puur elektrische actieradius moet 150 kilometer bedragen.

Nieuw ontwikkeld

Uiteraard maakt Polestar volop van Volvo technieken gebruik zoals het Scalable Platform Architecture uit de 90-serie, terwijl ook in de vormgeving duidelijk Volvo-kenmerken terug te vinden zijn. Ongeveer de helft van de onderdelen zijn specifiek ontwikkeld.

Suspension

Op dit model debuteert de Öhlins Continuously Controlled Electronic Suspension waarmee de Polestar 1 een echte rijdersauto is. Het carrosseriegewicht is laag door gebruik van koolstofvezel en dat zorgt weer voor een laag zwaartepunt. De achteras wordt voorzien van Torque Vectoring.

Online

De modellen van Polestar kunnen online worden besteld in de vorm van een abonnement van twee of drie jaar. Dat abonnement is all inclusive met haal- en brengservice en de mogelijkheid andere modellen van het merk en Volvo te gebruiken.

Ook SUV

Deze hybride Polestar 1 kom medio 2019 op de markt. In datzelfde jaar lanceert Polestar de 2, een tegenhanger van de Tesla Model 3 die volledig elektrisch is. Daarna komt het derde model, de Polestar 3, een SUV.

Tags