Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_baqn239trcl6l6hq5sdk9t7gu7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
De noviteiten van Honda uit Tokyo


| Door:

Honda thuis op alle fronten

Brommers, motorfietsen, auto’s en dat met alle aandrijfvormen, zeg het maar. Honda laat het allemaal zien op de Tokyo Motor Show.

Heel veel wil Honda niet over deze toekomstvisie kwijt. Waar van de Urban EV bekend is dat deze over twee jaar op de markt komt, is die zekerheid er bij de Sports EV Concept beslist niet. Het lijkt eerder een vrije oefening van het designteam, maar als de boodschap van elektrische sportiviteit overkomt heeft Honda al het nodige gezien wonnen.

Generatie

Maar in Tokyo is er absoluut meer te zien op de Honda stand. Sprak het merk in Frankfurt nog over een concept van de nieuwe CR-V in Tokyo staat de volgende generatie in vol ornaat. Zowel de normale benzineversie als een pluy-in hybrid. De auto is qua vormgeving een evolutie van het bestaande model.

Oplopend

Een heel aardig ogende stadsauto is de Honda NeuV afkomstig van het R&D Center in Amerika en in de Verenigde Staten in januari al getoond. Een compact model met een sterk oplopende ruitlijn aan de zijkant. De flanken bestaan bijna volledig uit portier. Deze draaien naar achteren en eindigen dan rechtstandig op het wegdek. De aandrijving gaat volledig elektrisch en met behulp van artificial intelligence ‘leest’ de NeuV de emoties van zijn bestuurder.

Wereldwijd

Feest is er rondom de Honda Cub, een lichte motorfiets waarvan het merk in totaal al meer dan 100 miljoen exemplaren wereldwijd heeft verkocht. Op de stand in Tokyo gaf het merk een fraai historisch overzicht van de lange geschiedenis van dit model.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_baqn239trcl6l6hq5sdk9t7gu7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0