| Door:

Vernieuwde Citroën C4 Cactus als zwevend tapijt

Citroën heeft een grondige facelift doorgevoerd voor de C4 Cactus. De zogenaamde airbumps op de flanken zijn grotendeels verdwenen en de compacte hatchback krijgt de beschikking over het Progressive Hydraulic Cushions (PHC) veersysteem voor het betere zwevend tapijt effect.

De carrosserie van de C4 Cactus is werkelijk aan alle kanten vernieuwd. Zowel de voorzijde, achterzijde als de flanken zijn gerestyled. De stootkussens (airbumps) op de flanken zijn qua formaat behoorlijk afgeslankt en bevinden zich voortaan ter hoogte van de dorpels.

Er valt volop te personaliseren met 31 combinaties voor het exterieur en vijf verschillende interieurstijlen. Nieuwe Advanced Comfort Seats zorgen bovendien voor het nodige extra comfort. Dat geldt ook voor het PHC veersysteem dat volgens zijn makers het effect van een zwevend tapijt simuleert en oneffenheden in het wegdek volledig elimineert.

De vernieuwde C4 Cactus is leverbaar met keuze uit een 82 pk, 110 pk of 130 pk sterke benzinemotor. Dieselen kan in een 110 pk sterke BlueHDi. De vernieuwde C4 Cactus staat in het eerste kwartaal van 2018 bij de dealer. In het najaar volgt dan nog een BlueHDi met 120 pk, die eventueel ook met een automaat geleverd kan worden.

Tags