Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_1mquslv1gokr8bajltcttkqbr7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68

Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/9c827e4235762160ce709dfb3cad003cffda4c7d): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Seat Arona in complete Launch Edition


| Door:

Seat Arona gaat luxueus van start

De nieuwste en meest compacte SUV is de Arona die op 9 november aanstaande de showroom van de Nederlandse dealers bevolkt in een speciale Launch Editions.

De 4,14 meter lange Seat Arona komt binnen in een druk bevochten segment waar de bomen voorlopig nog tot aan de hemel lijken te reiken. De compacte SUV is lekker wendbaar in druk verkeer, maar heeft tegelijk een flinke bodemvrijheid om off-road te gaan. Daarbij biedt de Arona plek voor vier en minimaal 400 liter aan bagage.

Wielbasis

Net als de nieuwe Ibiza staat de Arona op het nieuwe, lichtgewicht MQB A0-platform dat flexibel is opgezet. De wielbasis is ten opzichte van de Ibiza verlengd. Bijzonder is dat Seat vanaf een motorvermogen van 115 pk standaard een XDS-sperdfferentieel levert op dit model.

Contrastkleuren

Qua vormgeving past de Arona keurig in lijn en heeft trekjes van de grotere Ateca. Bovendien kan het dak in drie contrastkleuren worden gekozen, waardoor in totaal 68 kleurcombinaties mogelijk zijn. Ook in het interieur kan de koper de nodige elementen zelf kiezen en daarmee de Arona helemaal aan de persoonlijke smaak aanpassen.

Schade

Vanaf de basis krijgt de Arona al Front assist, Hill Hold control, vermoeidheidsherkening en het Multi collision braking system dat ervoor zorgt dat de auto na een aanrijding niet doorschiet en extra schade veroorzaakt. Zaken als Rear cross traffic assist, Blind spot detection, Park assist en Adaptive cruise control behoren ook tot de mogelijkheden.

BeatsAudio

Apple Car Play en Android Auto zijn tegenwoordig een voorwaarde. De auto biedt afhankelijk van uitrusting en opties ook Keyless entry & Go, een achteruitrijcamera, 8 inch scherm, draadloze telefoonlader en BeatsAudio.

Viercilinder

Het motorenaanbod begint met de 1.0 TSI goed voor 95 pk en een koppel van 175 Nm. Deze 1.165 kg wegende auto sprint in 11,6 seconden naar de 100 km/h en topt op 173 km/h. Dezelfde motor is er ook met 115 pk en later volgt de viercilinder 1.5 TSI Evo met cilinderuitschakeling. De 1.6 TDI kan in twee vermogens worden gekozen en ook komt er een Arona 1.0 TGI op aardgas.

Uitrusting

De lancering vanaf 9 november start met de Style Launch Edition met elektrische spiegels, 16 inch lichtmetaal, cruise control, middenarmsteun voor en een Media System Colour. Met de 95 pk motor komt deze Arona op een prijs van 22.290 euro. De Launch Edition is ook te combineren met de complete Xcellence en sportieve FR uitvoeringen.

Lease de Seat Arona 5d

Seat Arona 5d
Seat Arona 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_1mquslv1gokr8bajltcttkqbr7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0