| Door:

Krachtig laadnetwerk van Duitse merken

Onder de naam IONITY gaan BMW, Daimler, Ford en Volkswagen samen in Europa een netwerk opbouwen van krachtige laadstations voor elektrische auto's.

Het zijn BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Volkswagen Group (Audi/Porsche) die zich verenigd hebben in IONITY. In 2020 moeten er Europa-wijd 400 High-ower laadstations beschikbaar zijn, waardoor reizen over lange afstanden voor elektrische voertuigen mogelijk wordt.

Duitsland

Voor de vier merken vormt het uitrollen van dit netwerk een belangrijke voorwaarde voor de ontwikkeling van elektrische auto's. In Duitsland, Noorwegen en Oostenrijk gaan de eerste twintig stations nog voor de jaarwisseling open. Over een dik jaar omvat het netwerk al 100 stations. Er kan maximaal met 350 kW per laadstations worden geladen.

Beste locaties

De vier genoemde autofabrikanten hebben ieder 25 procent van de aandelen. IONITY zoekt naar de beste locaties en integreren bestaande laadtechnologieën. Met hun investering geven ze te kennen dat de ontwikkeling van een elektrische auto's kan rekenen op internationale samenwerking binnen de industrie.

Tags