Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_rrpqsrqtdvn1jcmg7jfr8ffi63, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
DS start met de DS 7 Crossback


| Door:

DS 7 Crossback is Franse chic

Helemaal zelfstandig en los van Citroën lanceert DS de nieuwe DS 7 Crossback. Die gaat verkocht worden via een eigen netwerk van DS Stores en DS Salons.

Eind februari werd de DS 7 Crossback gelanceerd voor de pers en korte tijd later op de jaarlijkse autosalon van Genève voor het grote publiek. Vanaf dat moment is DS met het nieuwe model door Europa getrokken om het aan potentiële klanten te laten zien.

Bestellen

Vanaf oktober zijn de orderboeken open in eerste instantie alleen voor de bijzonder aangeklede introductieversie die nog tot en met 31 december te bestellen is. In januari wordt de commerciële introductie ingeluid en vanaf februari gaan de eerste exemplaren van de DS 7 Crossback de weg op.

Gucci

DS spiegelt zichzelf aan de meest succesvolle luxe merken zoals Louis Vuitton, Hermes en Gucci. Die zijn allemaal Frans en draaien toenemende omzetten. Ook in de autowereld wordt het meeste geld verdient met premiummodellen en daar wil het PSA Concern graag een graantje van meepikken.

Lenzen

DS koppelt aan het huidige programma graag de historie van de Citroën DS, al verzwijgen ze daarbij de merknaam. Wel wil het merk terug naar de traditie van Franse avant-garde en dat moet vooral in de details en afwerking worden gezocht. Zo draaien de lenzen van de koplampen zodra de auto wordt geopend en zijn de achterlichten bijzonder door hun driedimensionale vormgeving met DS-vermelding.

Thuis

Bij luxe hoort ook gemak en dat betekent dat de klant als deze dat wil nooit naar de dealer hoeft te komen. Of het nu gaat voor een proefrit of onderhoud. Met het grootste plezier komt de dealer naar de klant. Er komen in Nederland voorlopig twee zogenaamde DS Stores (Amsterdam en Doetinchem) en zeven DS Salons.

Gebruikt

Verder heeft DS een compleet programma producten, diensten en services opgetuigd. Zo is er op voorhand al het label DS Certified voor de verkoop van gebruikte DS-modellen die met dezelfde egards behandeld zullen worden als een nieuwe. Verder is er een speciaal DS telefoonnummer 0800 1955 en een speciale MyDS app waarop alle services kunnen worden aangevraagd. Wie tijdens de vakantie in het buitenland een DS wil huren, kan dat bijvoorbeeld via de app regelen.

Franse namen

De nieuwe DS 7 Crossback biedt klanten een keuze uit vijf interieurs met veelal welluidende Franse namen: Bastille, Rivoli, Opera en Faubourg naast de sportief getinte Performance Line. De ambiances zijn weer te koppelen aan alle uitrustingsvarianten met bekende namen als Chic, Be Chic en So Chic alsmede twee zakelijke versies. De prijsrange van de nieuwe DS 7 Crossback loopt van 43.190 tot 77.000 euro.

Diesel en benzine

Het motorenaanbod omvat de nieuwe 1.5 HDi van 130 pk, een grotere en krachtigere 180 pk HDi met automaat en twee PureTech benzinemotoren met 180 en 225 pk en standaard een automaat. De diesels zijn vanaf februari beschikbaar, de benzineversies volgen in maart en de zomer.

Elektrisch

DS belooft de komende zes jaar ieder jaar een nieuw model. En van die nieuwe modellen zal er altijd een volledig elektrische of hybride-variant beschikbaar komen. Bij de DS 7 Crossback wordt dat een plug-in hybride die in de loop van 2019 zal verschijnen met vierwielaandrijving, 300 pk en een elektrische actieradius van 50 kilometer.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_rrpqsrqtdvn1jcmg7jfr8ffi63, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0