Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_g1ssf5to3t2f7ivsbm6ljfbv95, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Nieuwe Tesla Roadster voor 2020


| Door:

Uit de hoge hoed: de Tesla Roadster

Tesla is met name door productieproblemen en daaraan gekoppelde terugval in waarde van de aandelen de laatste tijd negatief in het nieuws. Daarom tovert Musk de nieuwe Roadster uit zijn hoge hoed.

De tweede generatie Tesla Roadster is een volledig eigen product en niet zoals het eerste model afgeleid van de Lotus Elise. Op de foto lijkt het in eerste instantie een coupé, maar wie goed naar de naden kijkt, kan afleiden dat het dak verwijderbaar is.

200 kWh

Qua prestaties wordt de roadster een van de snelste auto's ter wereld. Met een batterijpakket van 200 kWh wordt een actieradius net bijna duizend kilometer voorspeld. Verder zou de auto 400 km/h moeten kunnen en vanuit stilstand in net iets minder dan 2 tellen naar de 100 accelereren. Ongelofelijk!

AWD

Ieder wiel beschikt over zijn eigen elektromotor, waardoor de roadster een AWD is. Tesla wil precies duizend exemplaren van de Roadster bouwen. Daarvoor moet de klant 50.000 dollar aanbetalen, de auto komt er vanaf 200.000 dollar. Overigens vertelt het merk het nieuwe model pas in 2020 te gaan leveren.

Meevaller

In ieder geval is dit nieuws een mooie meevaller en vooral afleiding om de geruchten rond het merk op financieel vlak wat naar de achtergrond te drukken.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_g1ssf5to3t2f7ivsbm6ljfbv95, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0