| Door:

Bijzonder dashboard voor nieuwe Mercedes A-klasse

De nieuwe A-klasse van Mercedes is er zo goed als klaar voor. Het merk laat in eerste instantie aan de hand van interieurfoto's zien hoe bijzonder dit model wordt.

De A-klasse, zo blijkt, zorgt voor een flinke verjonging binnen het klantenbestand van Mercedes. Die trend verwacht het merk verder door te zetten. Het interieur is een van de elementen die een verjonging ondergaat. Daarbij valt het nieuwe instrumentarium meteen op.

Digitale schermen

Twee naast elkaar geplaatste digitale schermen geven een veelheid aan informatie. Deze opstelling wordt rechtstreeks overgenomen uit de huidige E-klasse. Overigens is het bijzonder dat deze schermen voor het eerst geen overkapping kennen. Deze widescreen cockpit staat helemaal vrij.

Ventilatieroosters

Verder laten de eerste foto's zien dat de ontwerpers hun fantasie hebben losgelaten op de ventilatieroosters. Deze ronde elementen hebben een turbineontwerp. Het stuurwiel met volop bedieningsknoppen komt uit de S-klasse. Belangrijk is verder dat het ruimteaanbod flink is toegenomen. Schouder-, elleboog- en hoofdruimte gaan er allemaal flink op vooruit. Ook de bagageruimte wint 29 liter tot 370 liter en heeft een bredere opening voor inladen.

Tags