Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_i59pv1ik1171i39h67i635h1a0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Ask Mercedes app


| Door:

Mercedes beantwoordt vragen via app

Hoe vaak komt het niet voor dat een automobilist een bepaalde functie in de eigen auto niet kent. Hoe handig is het dan à la minute een vraag te kunnen stellen. Dat kan via Ask Mercedes.

Ask Mercedes is een gratis app die een spraakgebaseerd dialoogsysteem koppelt aan augmented reality. Vragen over de auto kunnen op het telefoonscherm worden ingetypt, maar ook mondeling worden gesteld. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid bedieningselementen en displays te scannen. Zodra het beeld is herkend volgt de autoleg.

Social Media

Wie in alle rust buiten de auto vragen wil stellen, die kan thuis via social media en spraakassistenten ook alles over de auto te weten komen. En de vragen gaan nog een stuk verder, want wie wil weten hoe de directeur van Mercedes heet, die krijgt ook antwoord.

Bediening

Ter voorbereiding van de app heeft Mercedes tal van klanten in de hele wereld benaderd om te weten te komen wat hun vragen zijn. Duizenden vragen over de bediening van de auto zijn zo verzameld. Foto's en video's zijn aan de tekst toegevoegd en menigmaal wordt er een link gelegd naar het online instructieboekje op YouTube.

Duitse versie

Ask Mercedes wordt gefaseerd ingevoerd. Te beginnen in Zuid-Afrika in het Engels nog dit jaar net zoals een VS-versie met een beperkt aantal functies. Daarna sluiten begin volgend jaar India en Hong Kong aan en mag ook een Duitse versie worden verwacht. In eerste instantie is het systeem beschikbaar voor de E- en S-klasse, andere modellen volgen.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_i59pv1ik1171i39h67i635h1a0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0