| Door:

Fiat klaar voor de strijd met de Tipo

Toen de productie van de Bravo enkele jaren geleden stopte, trok Fiat zich ook terug uit het C-segment. Sinds eind 2016 zijn ze weer helemaal terug. Met de ‘nieuwe’ Tipo zijn de Italianen helemaal de strijd in het C-segment frontaal aangegaan..

Fiat kennen we vooral van de populaire, compacte modellen als de Panda en de 500. Met de introductie van de Fiat Tipo hatchback in december 2016, is het merk daarnaast weer helemaal terug in het C-segment. En hoe, want met de Tipo hebben de Italianen een volwassen auto neergezet die het de concurrentie lastig maakt.. Nederland is een stationcarland en daarom werd ook de Tipo Stationwagon aan het aanbod toegevoegd. Met dit volledige aanbod heeft Fiat alles in huis om zowel de particuliere als de zakelijke markt verder te veroveren.

Rijke uitrusting

Het instapmodel van de Fiat Tipo, de Pop, is standaard al uitgerust met onder meer Uconnect-radio, aansluitingen voor AUX, USB en 12V en verwarmbare buitenspiegels. De ideale uitvoering voor de zakelijke rijder is de Business, die standaard onder andere lichtmetalen wielen, cruise control, automatische airco en een uitgebreide versie van het Uconnect-navigatiesysteem aan boord heeft. Naast de Business is er ook nog het zakelijke topmodel: Business Lusso. Die voegt tot slot nog lederen bekleding, getinte ruiten en het meest volledige infotainmentsysteem aan de standaarduitrusting toe. Daarmee biedt de Fiat Tipo alles wat de zakelijke rijder maar wenst, terwijl de auto zeer betaalbaar blijft.

Ruim

De Tipo biedt daarnaast ook veel ruimte aan inzittenden en bagage. Zowel voor- als achterin heb je als volwassene een prima zit, waarbij je ook achterin geen ruimte te kort komt. Hetzelfde geldt voor de bagage, want in de Tipo hatchback kan al 440 liter aan spullen mee. Bij de stationcar wordt deze inhoud vergroot naar maximaal 1.650 liter (met neergeklapte achterbank). Genoeg plaats om met de auto op vakantie te kunnen. Moet er ook een caravan mee? De Tipo beschikt over een maximum trekgewicht tot 1.500 kg.

Krachtige en zuinige motoren

Fiat voorziet de Tipo van een ruim aanbod aan krachtige en zuinige motoren. Het aanbod voor benzine loopt van de 95 pk sterke 1.4-litermotor tot de 1.4 T-Jet met een vermogen van 120 pk. De 1.6-litermotor levert een vermogen van 110 pk en is standaard gekoppeld aan een automaat, waar de andere versies handgeschakeld zijn. De instapdieselmotor is de 1.6 MultiJet met een vermogen van 120 pk. Deze motor heeft een verbruik van slechts 3,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van een bescheiden 89 gram/km. De 1.6 MultiJet is er ook met een automaat.

Voordelig geprijsd

Met de Tipo heeft Fiat de zakelijke rijder dus veel te bieden. Dat alles voor een schappelijke prijs, want de Tipo is er al met een netto bijtelling vanaf 167 euro per maand. De leaseprijzen beginnen al bij 339 euro per maand. In de verkoop is de Tipo er al vanaf 19.995 euro. Het zakelijke topmodel Business Lusso blijft met 25.095 euro ook nog altijd zeer betaalbaar. Voor een vergelijkbare uitrusting wordt bij de concurrentie vaak een hoge prijskaartje aan de auto gehangen.

Lease de Fiat Tipo Hatchback 5d

Fiat Tipo Hatchback 5d
Fiat Tipo Hatchback 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf
1.4 16v pop 70kW € 339,- € 129,- Bereken zelf
1.4 16v popstar 70kW € 353,- € 139,- Bereken zelf
1.4 16v lounge 70kW € 369,- € 149,- Bereken zelf
1.4tjet business 88kW € 393,- € 159,- Bereken zelf

Tags