| Door:

Interieur zet de toon voor nieuwe Mercedes G-klasse

Al bijna veertig jaar is de Mercedes G-klasse in productie. De volledig nieuwe opvolger houdt vast aan diverse bekende details.

Sinds 1979 bouwde Mercedes zo'n 300.000 stuks van het stoere terreinmodel. Uiterlijk blijft het model trouw aan zijn afkomst, maar is wel volledig nieuw. Het compleet nieuwe interieur en tal van technische wijzigingen zorgen voor een grote transformatie.

Combi-instrument

De bedieningsknoppen op het stuur zijn aanraakgevoelig en reageren op wisbewegingen. Naast de traditionele ronde, analoge instrumenten, kan de vernieuwde G-klasse ook worden geleverd met een alternatief combi-instrument dat door zijn grote display met virtuele klokken afgeleid is van de huidige E- en S-klasse. Twee 12,3 inch schermen lopen in elkaar over en vormen zo een widescreen. De berijder kan kiezen uit drie layouts: Classic, Sport en Progressive.

Burmester

De auto verlaat standaard de fabriek met een audiosysteem voorzien van zeven luidsprekers. Optioneel is een Burmester surround sound system met maar liefst zestien luidsprekers en een 590 watt versterker. De auto is groter dan het huidige model en daarvan profiteren alle passagiers. Bovendien wordt de achterbank 15 cm verder naar achteren geplaatst met als gevolg een zee aan extra beenruimte.

Januari

Hoe de auto er aan de buitenkant exact uit gaat zien, dat is nog niet helemaal duidelijk. Mercedes lanceert het model komende maand als primeur op de Detroit Auto Show.

Tags