| Door:

Volkswagen Up! GTI is sportief kleintje

Vanaf 19.840 euro levert Volkswagen de nieuwe Up! GTI met een 115 pk sterke 1 liter turbomotor.

Alle ingrediënten van een echte Volkswagen GTI zijn op de Up! aanwezig. Voor het genoemde bedrag ligt er een 115 pk sterke 1 liter 3 cilinder turbo voorin. Deze motor levert hetzelfde vermogen als de oer Golf GTI uit 1976.

Verlaagd

Dankzij een fors koppel van 200 Nm en een laag gewicht trekt de Up! GTI in 8,8 seconden naar de 100 km/h en heeft een top van 196 km/h. Het chassis is met 15 mm verlaagd en de auto staat op 17 inch wielen. Uiteraard zijn her en der rode accenten aangebracht, worden de buitenspiegels glanzend zwart gespoten en wordt de achterkant gesierd door een chromen uitlaat een zwarte diffuser.

Zwart dak

De koper kan kiezen uit klassieke GTI-kleuren als wit, zwart, rood en donkergrijs. Alle kleuren met uitzondering van zwart kunnen met een zwart dak geleverd worden. De uitrusting bestaat standaard uit airco, stoelverwarming, parkeersensoren, audio en elektrische spiegels (verstellen, verwarmen en inklappen). De genoemde prijs is voor de driedeurs versie. Voor 20.215 euro levert Volkswagen ook de Up! GTI als vijfdeurs.

Tags