| Door:

Ford EcoSport nu helemaal Europees

Vanaf februari staat de vernieuwde en volledig op de Europese klant afgestemde Ford EcoSport bij de dealer.

De Ford EcoSport gaat in Zuid-Amerika al enige tijd mee. In eerste instantie importeerde Ford het model zonder ingrijpende veranderingen in Europa. Daardoor kon het model niet echt overtuigen en was de concurrentie het model in deze populaire en sterk groeiende klasse de baas.

Roemenië

Daar komt nu met de sterk vernieuwde EcoSport verandering in. Bovendien bouwt Ford het model nu in de fabriek in Roemenië waar tot voor kort de B-Max werd gemaakt. Een forse facelift van zowel in- als exterieur plus wijzigingen aan de techniek maken de EcoSport meer geschikt voor ons werelddeel.

Compacte SUV

Vanaf 21.855 euro kan de vernieuwde EcoSport worden besteld. Voor het eerst bestaat er van de compacte SUV een sportief getinte ST-Line versie en kan het dak in diverse contrastkleuren worden gekozen. Ford lanceert op de EcoSport ook de SYNC 3-connectiviteit, cruise control met snelheidsbegrenzer en een achteruitrijcamera.

Motoren

Motorisch biedt Ford de keuze uit de 1 liter Ecoboost benzinemotor goed voor 100 en 125 pk. De sterkste versie kan met een zestraps automaat worden geleverd. Qua demping en vering is de Europese EcoSport volledig in lijn met de hoge verwachtingen die Ford op dit vlak altijd wekt.

Milieuvriendelijk

De sportieve ST-Line kenmerkt zich onder meer door specifieke bumpers en skirts, zwarte dakrails en koplampranden, donkere 17 inch lichtmetalen wielen en een in zwart uitgevoerd dak en buitenspiegels. In het interieur is de onderkant van het stuur afgeplat en is het meubilair bekleed met een combinatie van leer en een milieuvriendelijke suèdelook materiaal van gerecycled polyester. De stiksels zijn in contrasterend rood uitgevoerd.

Titanium

De vanafprijs van 21.855 euro geldt voor de 125 pk Trend Essential. De Titanium-uitvoering kost 24.255 euro en de ST-Line komt als topmodel op 26.055 euro.

Lease de Ford EcoSport 5d

Ford EcoSport 5d
Ford EcoSport 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf
1.0 ecoboost trend ultimate 92kW € 356,- € 153,- Bereken zelf
1.0 ecoboost titanium 92kW € 363,- € 161,- Bereken zelf
1.0 ecoboost st-line 92kW € 389,- € 175,- Bereken zelf
1.0 ecoboost titanium 92kW aut € 430,- € 194,- Bereken zelf

Tags