| Door:

Kia Optima Sportswagon aan de stekker

Met het bekendmaken van de prijs is de Kia Optima Sportswagen plug-in hybrid officieel leverbaar op de Nederlandse markt.

Alhoewel de voordelen en subsidies voor plug-in hybrides in ons land voor een groot deel zijn weggevallen, profiteren eigenaren nog steeds van het halve tarief voor de motorrijtuigenbelasting tot en met 2020. Ook klinkt de gunstige CO2-uitstoot door in de BPM-component in de aanschafprijs.

Vermogens

De grote stationwagon van Kia beschikt over een 2 liter benzinemotor goed voor 156 pk en een koppel van 189 Nm. Daarbij komt een 67 pk elektromotor met 205 Nm aan koppel. Dat levert een systeemvermogen van 205 pk en een opgeteld koppel van 375 Nm. De twee motoren worden gekoppeld aan een zestraps automaat. Daarmee wordt de 100 km/h in 9,7 seconden bereikt en haalt de auto een top van 192 km/h.

Uitvoeringen

Belangrijk voor een stationwagon is het minimale bagagevolume van 440 liter. Hierin is duidelijk terug te vinden dat Kia de vloer van de bagageruimte bij deze versie heeft verhoogd. De gewone versies van de Optima Sportswagen halen namen minimaal 552 liter. De prijslijst begint bij 42.975 euro. De auto wordt geleverd in twee op de zakelijke rijder afgestemde uitrustingsvarianten.

Tags