| Door:

Bescheiden facelift Mitsubishi ASX

Een jaar geleden gaf Mitsubishi de ASX al een flinke facelift. Dat betekent dat de wijzigingen voor 2018 beperkter kunnen worden doorgevoerd.

De Mitsubishi ASX draait al weer sinds 2010 mee en sinds die tijd wist het merk er al meer dan 1,2 miljoen exemplaren van te verkopen. Voor het modeljaar 2018 voegt Mitsubishi een chroomstrip tussen de koplampen toe en LED-dagrijverlichting van een nieuw ontwerp in de bumper.

Achterbumper

Aan de achterkant heeft de ASX een nieuwe bumpers gekregen en zit er een chromen bies boven de nummerplaat. Kopers kunnen voortaan kiezen voor de nieuwe kleur Sterling Silver. In het interieur zorgt Mitsubishi ook voor een verdere verfijning.

Bekerhouders

Dat is met name te merken aan de zachte materialen rond de pook en het monteren van kniebeschermers tegen de middenconsole, die weer wordt aangekleed met een contrasterend stiksel. Verder biedt de ASX een nieuwe armsteun en bekerhouders, terwijl alle varianten met uitzondering van de Entry een opgewaardeerde geluidsinstallatie krijgen.

Nieuwe display

De twee hoogste uitrustingsniveau beschikken over een nieuwe display en de mogelijkheid via USB zowel Apple als Android telefoons te koppelen. De topversie is de Instyle die wordt voorzien van een synthetische lederen bekleding met op de middenbaan een suède-feel stof. Het meubilair wordt afgewerkt met rode stiksels. Forward Collision Mitigation en Lane Departure Warning zijn toegevoegd.

Varianten

De koper van een vernieuwde Mitsubishi ASX kan kiezen voor de uitrustingsvarianten Entry, Bright+ en Instyle voor respectievelijk 21.490, 23.990 en 29.490 euro. Daarnaast is er de Connect Pro voor 26.490 euro. Alle versies van de ASX hebben voortaan een 1,6 liter benzinemotor en een handgeschakelde versnellingsbak.

Lease de Mitsubishi ASX 5d

Mitsubishi ASX 5d
Mitsubishi ASX 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf
1.6 cleartec entry 86kW € 361,- € 138,- Bereken zelf
1.6 cleartec instyle 86kW € 434,- € 191,- Bereken zelf
1.6 cleartec connect pro+ 86kW prijs op aanvraag € 173,- Bereken zelf
1.6 cleartec life 86kW prijs op aanvraag € 155,- Bereken zelf

Tags