| Door:

Hyundai Nexo rijdt op waterstof

Op de CES in Las Vegas onthulde Hyundai de nieuwe Nexo, die volledig op waterstof rijdt en in de loop van dit jaar beschikbaar komt.

De nieuwe Hyunda Nexo moet voor een doorbraak zorgen van waterstoftechnologie. Het model kan op een volle tank volgens NEDC-norm 800 kilometer rijden, volledig elektrisch met alleen water als uitstoot.

Krachtiger

Hyundai leverde al eerder een waterstofversie op basis van de ix35. Ten opzichte van dat model is de nieuweling 20 procent lichter, 10 procent efficiënter en ook nog eens 30 procent krachtiger.

Rijfuncties

Naast de bijzondere aandrijftechniek rust Hyundai de Nexo ook uit met Advanced Drive Assistance Systemen die garant staan voor autonome rijfuncties. De auto kan onder meer worden voorzien van Lane Following Assist, Highway Driving Assist, Remote Smart Parking Assist en Blind-spot View Monitor.

Temperaturen

In extreem koude omstandigheden start de brandstofcel binnen een halve minuut op en dat zelfs tot -29 graden. Ook het efficiënt koelen bij temperaturen van meer dan 49 graden blijkt geen probleem.

Vermogen

De Hyundai Nexo is 4,67 meter lang, 1,86 meter breed en 1,63 meter hoog en rol op een wielbasis van 2,79 meter. De elektromotor levert en vermogen van 135 kW, de brandstofcel heeft een output van 95 kW en de batterij zorgt voor een capaciteit van 40 kW.

Tags