| Door:

BMW facelift Active en Gran Tourer

De wijzigingen zijn bescheiden en subtiel, maar toch heeft BMW de 2-serie Active Tourer en Gran Tourer op een aantal zichtbare details gefacelift.

De BMW 1- en 2-serie werden afgelopen jaar al aangepakt. Nu is het de beurt aan de Active Tourer en Gran Tourer. Die auto's behoren officieel tot de 2-serie, maar zijn gebouwd op de voorwielaangedreven bodemgroep van Mini.

Twee uitlaatpijpen

Om te beginnen hebben de ontwerpers de voor- en achterbumper aangepakt die zorgen voor een wat dikkere uitstraling. Bovendien krijgen alle viercilinders twee uitlaatpijpen, een aan iedere kant van de achterbumper.

Mistlampen

BMW introduceert op dit moment adaptieve LED koplampen met meer functies, die overigens alleen optioneel worden gemonteerd. Ook de nieuw gevormde mistlampen maken gebruik van LED-techniek en staan op de optielijst. Het front maakt een meer indrukwekkende indruk door een grotere grille. Ook bij de M Sport hebben de ontwerpers nieuwe, maar specifiek gevormde bumpers getekend voor beide ruimtelijke modellen.

Diesels

Aan de motoren zijn ook wijzigingen doorgevoerd. Het programma loopt uiteen met vermogens van 109 tot 231 pk, terwijl de CO2-uitstoot varieert van 112 tot 147 g/km. Alle diesels beschikken over een roetfilter, NOx katalysator en een SCR systeem die gebruik maakt van AdBlue. De viercilinder diesels hebben twee turbo's.

Instrumenatarium

Het interieur blijft grotendeels gelijk. Wel krijgt het model een nieuw instrumentarium en het BMW ConnectedDrive met meer functies. Er komen wat niet bekledingsstoffen beschikbaar en de pookknop op de automaatversies krijgt een andere vorm. De wijzigingen zijn compleet met twee nieuwe lakkleren en een reeks nieuwe wielontwerpen.

Tags