| Door:

Productiestop Citroën C4

Citroën lanceert een gefacelifte C4 Cactus en daarmee valt meteen het doek van de C4 hatchback die sinds 2010 werd verkocht.

Nog even en Citroën stopt de productie van de vijfdeurs C4, die buiten de naam overigens maar weinig met de C4 Cactus te maken heeft. De C4 deelt zijn platform met de Peugeot 308, terwijl de Cactus op de bodemgroep van de vorige C3 staat.

Facelift

Maar de facelift van de Cactus maakt de auto wat minder extreem. Bovendien tilt Citroën het model op gebied van comfort naar en hoger plan en nemen ook de prijzen toe. Door het schrappen van de turboloze motor komt de vernieuwde Cactus op het niveau van de normale C4 die daardoor overbodig wordt.

Dominant

Dat is helemaal geen schande, de huidige C4 dateert uit 2010 en kwam begin 2011 op de markt. De auto werd geen groot succes en speelde zeker geen dominante rol in de middenklasse. In totaal werden er in Nederland maar een paar duizend exemplaren verkocht. De eerste generatie C4 was veel succesvoller.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0