Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/343160107151d09d28b44bd889c98efccd9e8eba): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Toyota investeert


| Door:

Toyota maakt Valenciennes toekomstbestendig

De Toyota-fabriek in het Franse Valenciennes wordt de komende tijd klaargestoomd om auto's te kunnen bouwen op een nieuw, globaal platform.

De investering van 300 miljoen euro brengt het totale bedrag dat Toyota in Valenciennes heeft gestopt op 1,4 miljard. De komende maanden zal de nodige nieuwe apparatuur worden geïnstalleerd. De fabriek maakt zich namelijk klaar voor de productie van auto's op het nieuwe Toyota New Global Architecture (TNGA).

Contract

De uitbreiding en wijzigingen gaan gepaard met extra banen. In eerste instantie neemt het merk 300 mensen met een tijdelijk contract in vaste dienst. De fabriek voorziet dat er op termijn nog eens 400 banen bij zullen komen. Toyota noemt deze stap een blijk van waardering voor medewerkers en toeleveranciers alsmede voor de ondersteuning door de lokale autoriteiten.

TNGA platform

In de nabije toekomst zal een groot deel van de Toyota-modellen op het TNGA platform staan. De huidige generatie Prius en C-HR maken er al gebruik van.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0