Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/92dc08e13909cb378b0982c9de0dd69acfaace26): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
NIeuwe Mercedes A-klasse onthuld


| Door:

Dit is de nieuwe Mercedes A-klasse

Vanavond onthulde Mercedes de compleet nieuwe, vierde generatie A-klasse. Een auto die qua ontwerp vertrouwd overkomt, maar volledig nieuw is.

In eerste aanblik lijkt de nieuwe A-klasse wellicht een aanpassing van het huidige model dat in 2012 op de markt kwam. Maar de auto is een stukje groter (4,41 m lang) en wijkt vooral qua detaillering behoorlijk af. Waarom houdt Mercedes aan deze uitstraling vast? Het antwoord is simpel, de vorige A-klasse was meteen een groot succes en daarmee wierp het merk de slechte start van de ruimtewagenachtige eerste generatie definitief van zich af.

Cilinderuitschakeling

Drie motoren zijn voorlopig aangekondigd. Om te beginnen een splinternieuwe 1,4 liter die 163 pk en 250 Nm levert. Deze krachtbron is samen met Renault ontwikkeld op basis van de bestaande 1,2 liter. In combinatie met een 7-traps automaat met dubbele koppeling beschikt de nieuwe motor over cilinderuitschakeling waarmee het brandstofverbruik te lijf wordt gegaan. Renault heeft lichtere varianten aangekondigd, wellicht dat die ook in de A-klasse beschikbaar komen in latere instantie.

2 liter

De tweede trap in het benzineprogramma is een nieuwe 2 liter die met turbo in de A250 aan 224 pk en 350 Nm komt. Tot slot dan nog een bekende diesel, de 1,5 liter die afkomstig is van Renault maar voor de nieuwe A-klasse aanzienlijk is opgewaardeerd. Deze motor komt aan 116 k en 260 Nm. Deze twee motoren gaat Mercedes in eerste instantie alleen leveren met de 7G-DTC automaat. Het onderstel is echter zo samengesteld dat ook een geëlektrificeerde uitvoering tot de mogelijkheden gaat behoren.

Ventilatieroosters

Het interieur biedt ook een mix van nieuw en oud. Oud zijn de drie naast elkaar geplaatste ventilatieroosters, nieuw in de duurdere varianten het breedbeeldscherm, dat in werkelijkheid bestaat uit twee schermen die naadloos in elkaar overlopen. Ook de vele elektronische voorzieningen moeten jongeren naar de vierde oplage van het model trekken. Passagiers op alle zitplaatsen profiteren van de toegenomen ruimte.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0