| Door:

Citroën Berlingo krijgt primeur van nieuw drietal

Citroën, Opel en Peugeot zijn klaar voor de lancering van hun nieuwe, compacte bestellers. Maar Citroën krijgt met de Berlingo de echte primeur.

Bij het ontwerp van het front valt direct de familiegelijkenis op met de huidige C3. Uiteraard zullen de nieuwe Peugeot Partner en de nieuwe Opel Combo vooral op dat vlak afwijken. De auto komt er in twee lengtevarianten, M die 4,40 meter lang is en de XL die doorgaat tot 4,75 meter. Daarmee wordt ook een zevenzitter mogelijk. Uiteraard komen er ook bestelversies, want die maken het grootste deel uit van de 1,7 miljoen exemplaren die van de vorige generaties werden verkocht.

Drie losse stoelen

Citroen gaat de nieuwe Berlingo leveren met een reeks moderne benzine- en dieselmotoren, waaronder de nieuwe 1,5 liter HDi. Ook kunnen sommige motoren worden gekoppeld aan een 8-traps automaat. De modulariteit van het interieur is verder geoptimaliseerd. Zo kunnen de drie losse stoelen op de tweede zitrij natuurlijk worden weg geklapt en uitgenomen. De passagiersstoel kan ook voorover worden geklapt en daarmee ontstaat er een interne laadlengte van 2,70 meter.

Publieksdebuut

De Berlingo staat op een nieuw platform en komt er met maar liefst 19 verschillende rijhulpsystemen en 4 connectiviteitssystemen. Het publieksdebuut maakt de nieuwe Citroën Berlingo op de Autosalon van Genève begin maart.

 

Tags