| Door:

Nieuwe Peugeot 508 laat z'n tanden zien

En dit is 'm dan eindelijk, de nieuwe 508 van Peugeot. Het merk gaat daarmee stilistisch een hele andere kant op. De auto wordt iets kleiner, maar beslist sportiever.

Na de 3008 en 5008 was het even afwachten hoe Peugeot zijn nieuwe designtaal vertaalt in een sedan. De vierdeurs ziet er laag en sportief uit. De lengte van 4,75 meter is fors en dat heeft de ontwerpers de kans gegeven een mooie, langgerekte koets te maken. Toch mag het uitzonderlijk worden genoemd dat de nieuweling is gekrompen ten opzichte van zijn voorganger. Extra ruimte komt er vooral uit de breedte. Maar ook aan bagagevolume moet de 508-koper in leveren, al blijft 487 liter nog steeds behoorlijk.

Raamstijlen

De auto heeft veel weg van een vierdeurs coupé. Dat wordt nog eens versterkt door de portieren zonder raamstijlen. Een grappig historisch detail is dat de typenaam voorop het front staat net voor de motorkap boven de grille. Naast dit detail draagt de 508 vooral moderne eigenschappen die deels afkomstig zijn van de Instinct concept.

Touchscreen

Wie instapt ziet meteen het i-Cockpit dashboard met klein stuur en hoog geplaatst instrumentarium. Alle informatie komt volledig digitaal naar de bestuurder. Mogelijkheden betreffen een touchscreen van 10 inch en ook een head-up display, wat enigszins in tegenspraak lijkt met het hoog geplaatste instrumentarium.

Motoren

Motorisch begint Peugeot met de 1.6 PureTech goed voor 180 en 225 pk, beide voorzien van een 8-traps automaat. Verder schotelt Peugeot drie diesels voor, een 1.5 van 130 pk en een liter van 160 of 180 pk. De 2 liter levert altijd 400 Nm aan koppel. Over anderhalf jaar belooft Peugeot ook met een plug-in hybrid te komen. Liefhebbers voor een nieuwe Peugeot 508 moeten nog tot september wachten.

Tags