| Door:

Dit is de nieuwe Audi A6

Audi heeft de nieuwe A6 wereldkundig gemaakt. De nieuwe zakensedan is weer helemaal bijtijds met de nieuwste snufjes technologieën.

Het design van de nieuwe A6 vertoont veel gelijkenis met dat van de nieuwe A7 en A8. Scherpe lijnen, een brede singleframe grille, vlakke koplampen en forse luchtinlaten kenmerken het nieuwe uiterlijk. De A6 is ook iets gegroeid en meet voortaan in de lengte 4,94 meter, in de breedte 1,89 meter en een hoogte van 1,46 meter. De wielbasis bedraagt 2,92 meter.

Audi levert de nieuwe A6 vanaf de introductie deze zomer in eerste instantie met twee zescilinder motoren; een 3.0 TFSI V6-turbomotor met 340 pk en 500 Nm of een 3.0 TDI met 286 pk en 620 Nm koppel. Beide motoren zijn uitgerust met de nieuwe mild hybrid technologie dat volgens Audi het verbruik met 0,7 liter per 100 kilometer reduceert.

In navolging van de A7 en A8 is ook de nieuwe A6 te bestellen met het nieuwe MMI touch-response besturingssysteem dat op eigen smaak is af te stemmen. Maximaal zeven rijders kunnen hun favoriete instellingen tot maximaal 400 parameters opslaan in individuele gebruikersprofielen. Ook nieuw voor de A6 is de Garage Pilot die de auto autonoom in of uit een garage kan laten rijden. De bediening van Garage Pilot gaat via een app op de smartphone.

Tags