| Door:

Mercedes wijzigt C-klasse coupé en cabriolet

In Genève debuteerde de gefacelifte C-klasse bij Mercedes. Niet verwonderlijk dat de wijzigingen ook op de coupé en cabriolet worden door gevoerd.

Het ontwerp van beide modellen is wat verder aangescherpt, daarbij komen een aantal nieuwe lakkleuren en andere wielen. In het interieur vindt een verfijning plaats en brengt Mercedes het digiale combi-instrument in stelling. Het nieuwe stuur beschikt over zogenaamde touch control buttons.

48 Volt

Ook profiteren de coupé en cabriolet van de nieuwe viercilinder motoren met een 48 Volt boordnet. De 1,5 liter turbo in de C200 komt aan een vermogen van 184 pk en levert een koppel van 280 Nm tussen 3.000 en 4.000 tr/min. Vierwielaandrijving hoort hierbij tot de mogelijkheden. De 14 pk sterke startdynamo assisteert bij accelereren en beïnvloed in positieve zin het brandstofverbruik. Verder zijn een 220d en een AMG-versie aangekondigd en volgt na de marktintroductie in juli ook nog een nieuwe 2 liter viercilinder.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0