| Door:

Mercedes al jaren bekend met noodoproepen

Iedere autofabrikant die vanaf 1 april as. een nieuw model op de Europese markt wil toelaten, moet in de auto standaard een noodoproepsysteem inbouwen. Mercedes doet dat al jaren.

Mercedes introduceert het noodroepsysteem al in 2012 en in september 2014 werd het op alle modelvarianten gemonteerd. Het is inmiddels beschikbaar in 35 landen. De communicatie vindt plaats in de taal die de gebruiker in het infotainmentsysteem heeft ingegeven en dus niet noodzakelijk in de taal van het land waar men zich begeeft.

Ongeval doorgeven

Als er sprake is van een ongeval is bij de centrale al meteen bekend waar de auto zich begeeft (GPS), hoeveel inzittenden aanwezig zijn (het aantal vastgemaakte gordels) en in welke richting de auto reed. Het systeem ka gedurende de volledige levensduur van de auto kostenloos worden gebruikt door simpel een knop in de auto in te drukken. Zo kan een ongeval worden doorgegeven waar de bestuurder getuige van is of als medische assistentie nodig is bijvoorbeeld bij een hartaantal. Bij een aanrijding met de auto zelf wordt automatisch contact gemaakt met de centrale.

Tags