Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/7e881710926ff2931b04373e207648c668691266): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Toyota RAV4 onthuld


| Door:

Toyota RAV4 in vijfde gedaante

De meer robuust ogende vijfde generatie van de Toyota RAV4 ziet vandaag het levenslicht op de New York Auto Show.

Het zogenaamde Toyota New Global Architecture-platform (TNGA) dient als basis voor de nieuwe RAV4. Dit platform is onder meer al bekend van de huidige Prius en C-HR en kenmerkt zich door een gunstig laag zwaartepunt. Toch biedt de nieuwste oplage van de meest verkochte SUV ter wereld meer bodemvrijheid en is breder. Vooral dat laatste levert meer binnenruimte op.

Meer ruimte

De nieuwe RAV4 meet 4,60 meter in lengte, terwijl de wielbasis met 3 cm is gegroeid. Niet alleen de passagiers, maar ook de bagage profiteert van meer ruimte. Toyota heeft twee aandrijflijnen gereed staan. Allereerst een 2 liter benzine met handbak of automaat en daar naast een hybride op basis van 2,5 liter benzinemotor.

Hybride

De hybride heeft een tweede elektromotor voor aandrijving van de achteras, terwijl de 2 liter optioneel met een mechanische vierwielaandrijving kan worden gekozen. De levering van de nieuwe RAV4 start in Europa pas in het eerste kwartaal van 2019.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0