Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/97ef390fb13aa997717b7faae110d46d34bdb81a): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Nieuwe Volvo S60


| Door:

Volvo bouwt nieuwe S60 in Amerika

Tegelijk met de in gebruikname van de nieuwe Amerikaanse fabriek onthult Volvo ook de nieuwe S60 Sportsedan die voor de hele wereld daar gebouwd gaat worden.

Vandaag is ook de productiefaciliteit in Charleston (South Carolina) in gebruik genomen en dat ging samen met de onthulling van de S60. Een model waarvoor met name in de Verenigde Staten veel belangstelling bestaat. Sterker nog, de nieuwe S60 moet het merk kansen geven om te groeien.

Geen diesel

Niet vreemd als de nadruk zo op Amerika ligt dat dit de eerste Volvo wordt die niet meer met een dieselmotor te koop is. Er komen twee plug-in hybrides, de T6 AWD met 340 pk en de T8 goed voor 405 pk. Daarnaast vanaf lancering ook een T5 2 liter benzinemotor. De auto staat op het Scalable Product Architecture platform net als de V60 en de 90-serie.

Hoger vermogen

De T8-versie is opgewaardeerd door Polestar met andere wielen, banden, remmen, ophanging en motormanagement. En dat levert het hogere vermogen op.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0