Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_3pnp5lg9hug3a6tkt43ofoksv4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Volkswagen C Coupé Concept GTE voorproefje nieuwe Phaeton


| Door:

Volkswagen C Coupé Concept GTE voorproefje nieuwe Phaeton

Volkswagen heeft op de Shanghai Auto Show de C Coupé Concept GTE gepresenteerd. Een forsé vierdeurs coupé. Maar kijken we hier in grote lijnen niet naar de nieuwe Phaeton?

China

De C Coupé Concept GTE is vooral bedoeld voor de Chinese markt, waar veel vraag is naar grote sedans. Hij is een maatje groter dan de Volkswagen Sport Coupé Concept die eerder dit jaar in Genève gepresenteerd werd. Met zijn lengte van 5,07 meter is hij ruim een centimeter langer dan de Phaeton. De wielbasis is zelfs dertien centimeter groter dan die van de grootste sedan op dit moment. Daarnaast is hij met 1,93 meter breed ook nog drie centimeter breder. De concept car is goud gespoten, met een goede reden: in China staat goud voor zaken als wijsheid, geduld en macht.

GTE

De letters GTE geven het al een beetje weg, maar inderdaad, de C Coupé Concept is een plug-in hybride. Volkswagen combineert een 2,0 liter TFSI met 210 pk met een elektromotor (dieverwerkt zit in de achttraps automaat) met 124 pk. Het systeemvermogen komt uit op 245 pk en 500 Nm. Hij heeft een accu van 14,1 kWh, waarop de auto maximaal 50 kilometer elektrisch kan rijden. Volgens Volkswagen heeft hij een totale range van 1.100 km. In de sprint legt hij het af tegen de Passat GTE. Die auto doet er namelijk 8,0 seconden over om de 100 km/h te halen, terwijl de C Coupé Concept er 8,6 seconden over doet. De uitstoot is met 55 gram per kilometer ook net wat hoger. Dit jaar zou hij dus bijvoorbeeld niet in de 7% categorie vallen.

Chauffeursauto

De C Coupé Concept wordt duidelijk gepresenteerd als chauffeursauto. Hij heeft vier losse stoelen erin zitten, waarbij ook de achterste twee stoelen gescheiden zijn door een middentunnel. Het infotainmentsysteem heeft ook een speciale chauffeursfunctie. De eigenaar kan zijn afspraken in de agenda van de auto zetten, zodat de chauffeur weet waar hij heen moet rijden. Vervolgens kan de eigenaar achterin op zijn eigen 9.5 inch scherm alle infotainment bedienen, zoals de muziek, films of navigatie. Achterin zitten ook twee 4.5 inch touchscreens, waarmee de temperatuur in te stellen, maar ook de stoel te bedienen is. Hij heeft elektrisch bedienbare rolgordijen als er privacy nodig is en het panoramadak is gemaakt van elektrochromisch glas, zodat het geblindeerd kan worden als dat nodig is. 

Concept

De C Coupé Concept is, de naam zegt het al, een conceptcar. Directe productieplannen voor deze auto zijn er nog niet, maar wij rekenen erop dat we veel van de styling en ook de interieuropties gaan zien bij de nieuwe Volkswagen Phaeton. Waarschijnlijk wordt de nieuwe topsedan van Volkswagen binnen nu en twee jaar gepresenteerd.

 

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_3pnp5lg9hug3a6tkt43ofoksv4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0