Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/be1e8fb14d6dc480abaa7774459eb4cc9f9c5538): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Vijf sterren voor Audi A4, Honda Jazz en Honda HR-V


| Door:

Vijf sterren voor Audi A4, Honda Jazz en Honda HR-V

De Audi A4, Honda Jazz, Honda HR-V en Volkswagen Caddy hebben de EuroNCAP test glansrijk doorstaan.

Audi A4

De nieuwe Audi A4 profiteert van veel nieuwe veiligheidssystemen, maar hoger scoren dan zijn voorganger was praktisch onmogelijk, aangezien die auto ook al vijf sterren kreeg. Toch worden de normen ieder jaar aangescherpt en wist de Audi A4 nu ook weer vijf sterren te scoren. Vooral op het gebied van voetgangersveiligheid heeft Audi grote stappen gemaakt. Waar de vorige auto een score van 39% had, scoort de nieuwe A4 75%.

Honda HR-V

Vijf sterren voor de Honda HR-V. De compacte wint het in de EuroNCAP daarmee van zijn belangrijkste concurrent, de Mazda CX-3, die het met vier sterren moest stellen. De Mazda scoort daarentegen wel een stuk beter op voetgangersveiligheid, maar had meer assistentiesystemen mogen hebben van de EuroNCAP. Daar scoort de Honda wat beter op, met resultaat: vijf sterren.

Honda Jazz

Honda had een goede dag bij de EuroNCAP. Ook de Jazz kreeg vijf sterren en scoorde zelfs nog beter op het gebied van inzittendenbescherming dan de duurdere HR-V. Het is ook de tweede auto in zijn klasse die de score haalt. De eerste is de Skoda Fabia, die vorig jaar al vijf sterren in de wacht wist te slepen. De Honda komt echter nog een stukje beter uit de test. Waarschijnlijk wint Honda hiermee de klasse van Supermini dit jaar.

Volkswagen Caddy

Na drie keer vijf sterren nu een keer vier sterren. Op alle punten scoort de Caddy heel goede cijfers, behalve op het gebied van voetgangersveiligheid, waar de Caddy het met 58% moet stellen. Dat maakt precies het verschil tussen vijf en vier sterren voor de auto.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0