| Door:

Prijzen Opel Zafira facelift

De productie van de gefacelifte Opel Zafira is gestart en vanaf oktober is ie in de showrooms te vinden. Hieronder een overzicht van de wijzigingen en de prijzen.

Een facelift is geen facelift zonder een andere snoet en dat is dan ook het meest opvallende aan de vernieuwde Zafira. De voorkant is nu in de stijl van de nieuwe Astra. Aan de achterkant blijft het bij iets andere achterlichten. Binnenin zien we een nieuw stuur en dashboard met touchscreen. In het interieur staan verder (optioneel) ergonomische AGR-gecertificeerde voorstoelen. Afhankelijk van de specifieke uitvoering is de Zafira leverbaar met twee soorten van het IntelliLink-systeem en Opel OnStar.

Veilig

Na de facelift is de Zafira leverbaar met onder andere Traffic Sign Assistant, Lane Departure Warning, Following Distance Indication en Forward Collision Alert. Deze systemen werken met behulp van de ingebouwde Opel Eye-camera.

Prijzen

De goedkoopste uitvoering van de Zafira staat in de showroom voor 28.995 euro. Voor dat bedrag heb je de Edition-uitvoering. Daarmee heb je een 1.4 Turbo met start/stop-systeem en zes versnellingen. Die aandrijflijn levert 120 pk en een CO2-uitstoot van 144 g/km. Daarmee heeft ie energielabel C en valt ie in de 25% bijtellingscategorie.

De goedkoopste diesel is ook de Edition. Die heeft dan een 2.0 CDTI met start/stop-systeem en zes versnellingen. Verder produceert die motor 170 pk en een CO2-uitstoot van 129 g/km. Het energielabel is D en de bijtelling is 25%.

Gassen

Bij de CNG-versie krijg je de 1.6 Turbo, zes versnellingen en 150 pk. De Co2-uitstoot is ook hier 129 g/km, maar het energielabel is nu een B. Dat is ook zo bij de LPG-variant, die een 1.4 BiFuel-motor heeft met 140 pk en ook weer een zesbak. Beide zijn ook hier Edition-uitvoeringen. De CNG kost 31.795 euro en de LPG 30.945 euro. Beide varianten hebben 25% bijtelling. Een Zafira met een lager bijtellingstarief zit niet in het aanbod.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0