Warning: fopen(/home/blackorange/site/htdocs/apps/../public/assets/cache/dc4cad4df3757e44a42f928c666a0197cb86dbe5): failed to open stream: No space left on device in /home/blackorange/site/htdocs/_core/lib/Cache.php on line 141
Prijzen en details over de Opel Karl in de lease


| Door:

Opel Karl: de populairste leaseauto in detail

De Opel Karl bleek afgelopen maand de populairste leaseauto te zijn in ons land. Met de komst van de stoere Rocks-uitvoering binnenkort is het tijd om de prijzen en uitvoeringen eens op een rijtje te zetten.

Vorig jaar presenteerde Opel de Karl, die de samen met Suzuki ontwikkelde Agila verving. Hij opereert dus in het compacte A-segment, maar toch past er (met de achterbank plat) maar liefst 1013 liter aan bagage in. De auto werd goed ontvangen, want zowel in de gewone verkopen als in de lease staat hij bovenaan de verkooplijsten. De recent gepresenteerde Rocks-uitvoering zou die positie misschien nog wel eens kunnen gaan versterken.

Motor

Motor, geen meervoud. Voor de Karl is maar één motorblok leverbaar, een 1.0-liter driecilinder op benzine. Standaard krijg je hem als 1.0 Start/Stop met 75 pk en een handgeschakelde transmissie. Vanaf het uitvoeringsniveau Edition is de motor er ook als 1.0 Easytronic 3.0 met semi-automatische transmissie. Beide transmissies hebben vijf verzetten.

Uitrustingsniveaus

Hierbij heb je de keuze uit drie niveaus. Het begint bij de Selection, met standaard onder andere ESP, Hill Start Assist en bandenspanningscontrolesysteem. Hoewel de meest vanzelfsprekende zaken er wel op zitten, valt de optielijst van de Selection vooral op door zaken die ontbreken. Zo heeft deze versie geen airco of radio, zaken die je bij een moderne auto toch wel standaard zou verwachten. Een stapje hoger op de ladder staat de Edition-uitvoering, die die zaken wel heeft. Verder worden er onder andere cruise control en City Mode toegevoegd, met op visueel gebied een subtiele achterspoiler en zijspiegels in carrosseriekleur. Bovenaan de lijst staat de Innovation-uitvoering, die de optielijst compleet maakt met onder andere Lane Departure Warning, climate control, uitgebreider infotainmentsysteem met Opel OnStar, verwarmde buitenspiegels en 15 inch lichtmetalen velgen in plaats van 14 inch met wieldoppen.

Prijzen

De Selection-uitvoering kost 10.595 euro. De Edition is verkrijgbaar voor 11.895 euro voor de handgeschakelde versie en 12.695 voor de semi-automaat. De handgeschakelde Innovation volgt met 13.295 euro en de semiautomatisch geschakelde versie daarvan kost 800 euro meer. De prijzen voor de Rocks-uitvoering zijn nog niet bekend. Verder zal voor de Rocks qua uitvoeringen hetzelfde gelden als voor de standaard Karl. De leaseprijzen zijn op maat te berekenen met onze leasevergelijker. Stel hier de Opel Karl samen.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0