| Door:

Private lease Toyota Auris vs. Volkswagen Golf: welke wil je?

Zowel de Toyota Auris als de Volkswagen Golf zijn nu privé te leasen vanaf 299 euro per maand. Welke van de twee is de verstandigste keuze?

Uitrusting

Bij Toyota krijg je voor de 299 euro per maand een Auris in de meest standaard uitvoering. Die is uitgerust met:

 • 15-inch stalen velgen met wieldoppen
 • LED-verlichting voor en achter
 • elektrisch verstelbare voorruiten
 • elektrisch verstelbare en verwarmde zijspiegels
 • centrale vergrendeling met afstandsbediening
 • armsteun
 • radio/CD-speler met Bluetooth en USB-aansluiting

Bij Volkswagen krijg je voor het maandbedrag van 299 euro een Golf in Edition-uitvoering, ook het meest standaard model. Die heeft standaard:

 • halogeenkoplampen
 • Multi Collision Braking System
 • klein lederpakket
 • airco
 • elektrische ramen vóór
 • centrale vergrendeling
 • middenarmsteun vóór
 • boordcomputer met touchscreen
 • radio/CD-speler met Bluetooth en USB-aansluiting

In beide gevallen gaat het om de vijfdeursvariant. In het private leaseaanbod zijn bij beide auto’s ook enkele opties aan te vinken. Bij de Toyota houdt dat echter alleen in dat je kunt kiezen voor een andere kleur dan het standaard wit en dat kost je dan 7 euro per maand extra. Bij de Golf is de optielijst slechts heel iets uitgebreider. Naast andere kleuren - met variërende meerprijzen - dan standaard heel donkergrijs, kun je kiezen voor winterbanden en de optie om direct vervangend vervoer te krijgen indien nodig. Die laatste opties kosten respectievelijk 12,50 en 2,25 euro extra per maand.

Uitvoeringen

Bij de Media Markt-Toyota-actie en Volkswagen Private Lease kun je ook voor andere uitvoeringen kiezen. Bij de Toyota Auris kun je ook kiezen om voorin de 1.2 turbomotor met 116 pk te laten monteren. Dan heb je standaard de Comfort-uitvoering, die minimaal 329 euro per maand kost. De Luxe voor 369 euro per maand kan ook. Die zijn ook extra snel leverbaar. De 1.8 Hybride met 136 pk is er vanaf 324 euro per maand, naar wens in standaard, Comfort- of Luxe-uitvoering. Die hebben natuurlijk ook weer hun meerprijs. Voor meer ruimte kun je vanaf 339 euro per maand de Auris Touring Sports leasen, met onder de kap de 1.2 benzinemotor met 116 pk. De stationvariant is leverbaar als Comfort of Luxe en desgewenst ook met hybrideaandrijving en in dat laatste geval heeft ie een 1.8 die ook 116 pk levert. De Volkswagen Golf is er met Volkswagen Private Lease alleen als vijfdeurs hatchback. Andere uitvoeringen zijn daarbij de Comfortline en Highline. De Comfortline heeft daarbij een 1.0 TSI Bluemotion onder de kap. De Golf Comfortline en Highline zijn er respectievelijk vanaf 359 en 405 euro per maand.

Specificaties

De Toyota Auris heeft onder de kap standaard een 1.3-liter benzinemotor met 99 pk. Die heeft een verbruik van 1:18. De transmissie gaat met de hand. Dat is ook het geval bij de Golf. Die heeft onder de kap standaard een 1.2 TSI Bluemotion, ook op benzine. Die levert 85 pk en heeft een verbruik van 1:20.

Kijken we naar de optionele motoren van het vorige kopje, dan heeft de 1.2 turbo met 116 pk een verbruik van 1:20 en de Hybride een verbruik van 1:28. De hybride heeft daarbij een automatische transmissie. Bij de Golf heeft de 1.0 TSI Bluemotion een verbruik van 1:23. De Golf is altijd handgeschakeld.

Voorwaarden

Het private leasecontract dat je via Media Markt voor de Toyota Auris afsluit, is geldig voor 36 maanden en maximaal 1.000 km per maand. Het Volkswagen private leasecontract is standaard voor 48 maanden en maximaal 10.000 km per jaar. Met een looptijd van 36 maanden kost de Golf 308 euro per maand. Verder werken beide contracten zoals vrijwel alle private leasecontracten: naast het maandelijkse bedrag zijn alleen de benzinekosten voor jouzelf. Bij het contract van Toyota heb je een eigen risico van 300 euro, wat tegen een maandelijkse meerprijs is te verlagen naar 150 euro. Bij Volkswagen is het eigen risico 500 euro, wat stapsgewijs is te verlagen naar 250 of 125 euro. Ook dat is uiteraard weer tegen een iets hoger maandbedrag. Het aanbod van Toyota via de Media Markt is maar kort geldig, tot 30 oktober om precies te zijn. Snel beslissen is dus handig. De private lease-aanbieding van Volkswagen heeft geen einddatum, maar het is te verwachten dat de tarieven na de jaarwisseling anders zullen zijn.

Dus, welke?

Op het gebied van uitrusting lijkt de Golf heel iets meer te bieden, maar beide hebben de echt essentiële dingen gewoon aan boord. Voor dit maandbedrag biedt Toyota (standaard) de grootste motor, maar die van VW is wel zuiniger. Hoe de auto’s rijden en bevallen kun je hier en hier lezen. Welke auto in jouw specifieke situatie het voordeligst te leasen is, kun je eenvoudig in onze vergelijker bekijken.

Lease de Toyota Auris 5d

Toyota Auris 5d
Toyota Auris 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf
1.2t active 85kW prijs op aanvraag € 177,- Bereken zelf
1.2t energy 85kW prijs op aanvraag € 173,- Bereken zelf
1.2t energy plus 85kW prijs op aanvraag € 177,- Bereken zelf
1.8 hybrid active 100kW cvt aut prijs op aanvraag € 187,- Bereken zelf

Tags